Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik úgy gondolják, hogy a masszázs valamiféle luxus, különleges alkalmakra való kényeztetés. Pedig a masszázs nem csupán ellazít és egészségügyi előnyökkel bír, de időnként a tested is jelez, hogy szükséged van rá.

Nézzük, melyek ezek a jelek!

1.Stresszes vagy

A stressz ma már a mindennapok része.

A munka, a család és a hétköznapi elvárások közt egyensúlyozva, ki nem érezné magát időnként stresszhelyzetben? Bár a stressz forrását valószínűleg sosem fogod tudni teljesen kiiktatni az életedből, de jelentősen enyhíthetsz rajta, ennek például kiváló módszere a masszázs.

A masszázs ugyanis csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetedben, miközben növeli a boldogsághormonnak is nevezett endorfinok szintjét.

2.Itt fáj, ott fáj

Ha fáj a nyakad, hátad, vállad, azzal tested már jelez, hogy valami nincs rendben, és ezt nem szabad figyelmen kívül hagynod! Különösen, ha már a mozgásod is beszűkült és korlátozott, ha nem tudod elfordítani a fejed vagy teljesen kinyújtani a karod.

A masszázs enyhíti a fájdalmat, ellazítja a merev, feszes, görcsös izmokat és kötőszöveteket. A vele járó fokozódó vérkeringés pedig elősegíti az érintett területek gyógyulását és a szabad mozgás örömét.

3.Ülőmunkát végzel

A hát-ésnyak-és derékfájás leggyakoribb oka az ülőmunka.
Ha ülőmunkát végzel, testedet 8-10 órán át olyan pozícióba kényszeríted, mely hosszú távon izommerevséget, fájdalmat és mozgásszervi panaszokat vált ki. Különösen, ha a tartásod is rossz és keveset mozogsz.
Minél kötöttebb, feszesebb az izomzat, annál inkább megrövidülnek az izmok, s a gerinc mozgása ennek arányában korlátozottá válik, ami a fenti tünetek mellett izomgörcsöket, fejfájást és szédülést is okozhat.

A masszázs oldja a feszültséget, fokozza a kar és a kéz vérkeringését, segít ellazítani az izmokat és ezáltal levenni a gerincről a terhelést.

4.Fáj a fejed

A napi stressz leggyakrabban a váll-nyak-és hátizmokban rakódik le, az izomfeszültség pedig könnyen vezethet fejfájáshoz.

A rendszeres masszázs képes oldani ezt a feszültséget, ellazítani az izmokat, javítani a vérkeringést és enyhíteni, megszüntetni a fejfájásos panaszokat.

5.Rosszul alszol

Ha rosszul alszol, altató helyett próbáld ki a masszázst!

A masszázs ellazítja a feszült izmokat, elűzi testedből a stresszhormonokat, és növeli az endorfinét.

Persze nincs masszázs, masszázskrém vagy masszázsolaj nélkül, hisz értékes összetevőik bársonyosan puhává varázsolják a bőrt, illatuk pedig hozzájárul a tökéletes ellazuláshoz.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!