1. A narancsbőrt a szervezetben lerakódott méreganyagok okozzák.

Hamis!

A cellulit valójában a bőr alatti zsírsejtek bőrön való kitüremkedése. Okai között szerepelhet a nyirokrendszer elégtelen működése, a laza kötőszövetek, a mozgásszegény életmód, az egészégtelen táplálkozás, hormonális vagy genetikai hatások.

2. A nők hajlamosabbak a narancsbőrre, mint a férfiak.

Igaz!

Míg a narancsbőr a felnőtt nők legalább 90%-át érinti, férfiaknál alig fordul elő. Ennek okai egyrészt az eltérő hormonális folyamatokban, másrészt a nők bőrének lazább kötőszövetében keresendő. A férfiak esetében az erősebb, feszesebb kötőszövet nem engedi, hogy kitüremkedjenek köztük a zsírsejtek.

3. A cellulit az életkorral előrehaladva romlik

Igaz!

Mivel a hormonok is szerepet játszanak a cellulit megjelenésében, a nők öregedése sajnos bőrük szerkezetére is kihat, a kor előrehaladtával testük kevesebb ösztrogént termel – egy hormont, amely elősegíti az erek egyenletes áramlását. A kevesebb ösztrogén következtében romlik a keringés, csökken a kollagén-és elasztintermelés, a bőr tartószerkezete gyengül; rugalmatlanabbá vélik, elvékonyodik, petyhüdtté válik.

4. A narancsbőr a túlsúly velejárója

Hamis!

Bár a túlsúly fokozza a cellulit rizikóját, hisz minél több zsír van a bőr alatt, annál valószínűbb, hogy valahol kitüremkedik a kötőszöveten, a narancsbőr vékony, egészségesen táplálkozó és sportoló nőkkel is előfordul.

5. A fogyókúra eltűnteti a narancsbőrt.

Hamis!

Sajnos általában a sima fogyókúra sem célravezető, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír, hanem víz (ennek ellenére vízhajtókra sem reagál).

6. Az alakformáló, bőrfeszesítő krémek egyszerűen eltűntetik a cellulitot

Hamis!

Bár az alakformáló krémek hatóanyagaik révén- például a koffein, a chili vagy  a gyömbér–  fokozzák a helyi keringést, a salakanyagok elszállítását, valamint segítenek csökkenteni a zsírsejtek méretét- önmagukban nem oldják meg véglegesen, inkább sikeresen elfedik a problémát.

A narancsbőrt egyszerre több fronton, célzottan érdemes kezelni, hogy eredményes legyen: diétával, egészséges táplálkozással és megfelelő folyadékbevitellel, rendszeres mozgással, komolyabb esetben olyan gépi kezelésekkel, mint a testtekercselés vagy az ultrahangos mélymasszázs vagy a rádiófrekvenciás kezelés.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!