A különböző afrodiziákumokat, vagyis természetes vágyfokozókat minden korban bevetették, mint a csábítás eszközét.

Például a kakaó vágyfokozó hatásáról már az aztékok is tudtak, hogy a kakaófa termése vágyfokozó hatású. Egyik uralkodójuk, Montezuma a hagyomány szerint naponta 50 csésze kakaót ivott, hogy kielégíthesse 600 fős háremét.

Maga az „afrodiziákum” szó a szépség és szerelem istennőjének, Aphroditének a nevéhez fűződik, és olyan ételeket, italokat vagy fűszereket jelent, melyek fokozzák az érzéki örömöket és javítják a szexuális teljesítményt.

Így Valentin napon talán különösen hasznos lehet, bevetünk egyet-egyet.

MÉZ: Nem véletlenül hívják a nászutat mézesheteknek. 
Az ókori perzsák a fiatal házasokkal hetekig mézsört itattak, a mielőbbi gyermekáldás érdekében.

KAGYLÓFÉLÉK: A kagylóban és osztrigában található magas fehérje, foszfor- és jódtartalom igen előnyös hatással van a libidóra. Casanova állítólag naponta több tucat osztrigát fogyasztott el szexuális étvágyának és férfiúi teljesítőképességének megőrzése érdekében. 

CSILIPAPRIKA: Nem csak a vérünket forralja fel, bizonyos helyzetekben képes az egész testünket lángba borítani. Fokozza a vérkeringést, a pulzust, és serkenti a nemi vágyat. 

DATOLYA: Az arab világ egyik kedvenc gyümölcse a datolya, mely hitük szerint növeli a spermaszámot és kellő energiát szolgáltat a hosszú, buja éjszakákhoz.

GYÖMBÉR: Remek szerelmi stimulálószer, mivel serkenti a vérkeringést és fokozza a vérellátást az intim részeken.

KÁVÉ: Nem csak ébren tart! A benne található alkaloidok fokozzák a szexuális teljesítményt, míg a koffein kiélezi az idegrendszert az ingereke.

KARDAMOM: Fűszerként fogyasztva kiváló afrodiziákum. Remek íze mellett felgyorsítja a vérkeringést, ellazít és felmelegít.

AVOKÁDÓ: Formájából adódóan már a maják is vágyfokozónak tartották. Tény, hogy húsa gazdag telített zsírsavakban, B6-vitaminban és omega-3 zsírsavakban, melyek a szexuális vágy kialakulásáért is felelősek.

GRÁNÁTALMA:  Vágykeltő hatásáról már a Káma-Szútra is említést tesz. A kutatások szerint rendszeres fogyasztása növeli a tesztoszteron szintet és lassítja az öregedést.


MANDULA: A női vágyfokozó. Amellett, hogy a termékenység egyik szimbóluma, a hagyomány szerint illata előcsalogatja a szenvedélyt a hölgyekből is. Ennek racionálisabb oka magas E-vitamin és magnéziumban tartalmában rejlik.

ZELLER: A néphagyomány szerint fáradt férfi új erőre és étvágyra kap tőle. Gumóját, szárát, levelét egyaránt afrodiziákumként említik a népi feljegyzések. Állítólag Madame Pompadour is zellerlevessel próbálta elcsábítani XV. Lajost.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!