A megfelelő mennyiségű folyadék, nemcsak a szervezeted alapvető működését biztosítja, de a bőrödet is fiatalossá, simává és ragyogóvá varázsolja!

Tudod, miből veheted észre először, hogy nem ittál eleget? Hogy kevesebb az energiád!
A szervezetedben a folyadék leginkább a sejteken belül oszlik el, ezért, ha keveset iszol, a tested sejtjei az elsők, amelyek vizet veszítenek.
Mivel a sejtek számára a víz az energiatermelés elsődleges hajtóereje, már egy apróbb vízveszteség is jelentős esést okozhat az energiaszintben. A sejtek létfontosságúak a szervezet működésének fenntartásához, ezért ha a sejtjeid nem hidratálódnak, fáradtságot, izomfájdalmat, szájszárazságot, csökkent immunrendszer funkciót, lassabb sebgyógyulást és gyorsabb öregítést tapasztalhatsz.

Ha az alábbi tüneteket tapasztalod magadon, valószínűleg te is dehidratált vagy:


✔szájszárazság, szomjúság
✔száraz, érdes bőr
✔alacsony energiaszint, fizikai és szellemi teljesítmény
romlása
✔koncentrálási zavarok
✔táskás szemek
✔fejfájás
✔izomgörcsök
✔csökkentett vizeletürítés vagy sötét színű vizelet
✔emésztési problémákA kiszáradást, akár a másnaposságot olyan közös tünetek kísérik, mint a fejfájás, szédülés, hányinger és fáradtság, amit általában az ásványi anyag és elektrolit hiány okoz.
Elegendő víz nélkül vérünk besűrűsödik, a vörös vértestjeink összetapadnak, ez pedig rontja a szervezeted oxigénellátását és sejtjeid anyagcseréjét.

Ilyen egyszerű lenne?

Gondolnád, hogy a száraz bőr, a korai ráncosodás, a gyenge körmök és a töredezett haj mind a dehidratáltság jelei lehetnek?

Pedig így van, épp ezért a vízivás a legegyszerűbb és legalapvetőbb módja annak, hogy javíts bőröd, hajad, körmöd állapotán!

Bőröd szépségéért

Létfontosságú szerveid védelme érdekében tested a bőrödtől kénytelen vizet elvonni, ha nem viszel be elegendő mennyiségű folyadékot. Ennek következtében bőröd irritáltá, fakóvá és élettelenné válik, ráncok és sötét karikák jelennek meg rajta. A kevés folyadékfogyasztás a narancsbőr kialakulásához is hozzájárulhat.

A víz hatására a bőröd sokkal ragyogóbbnak és egészségesebbnek néz ki, és ha ráncaid a korodnál fogva már nem is simulnak ki teljesen, sokkal kevésbé lesznek mélyek és látványosak. Egyrészt a víz képes feltölteni és „táplálni” a sejteket, másrészt a kollagéntermeléshez is szükség van rá, amely az egészséges, rugalmas és feszes bőr alapanyaga.

Bőröd egészségéért

Ha a bőr megfelelően hidratált, kevésbé szárad és repedezik ki, ezért ellenállóbbá válik a különböző szennyeződésekkel és  baktériumokkal szemben, ráadásul a folyadék segít a méregtelenítésben és a pattanásokat okozó toxinok kiürítésében is.

Mennyi az annyi?

Arról, hogy pontosan mennyit is igyunk egy nap, eléggé megoszlanak a vélemények, egy felnőtt ember számára átlagosan 2-3 litert javasolnak.

A hivatalosan elfogadott, táplálkozástudományi álláspont szerint normál esetben a napi ajánlott vízmennyiség 10 testsúly-kilogrammonként 4 dl folyadék.
Persze ezt jelentősen befolyásolják a körülmények is. Talán eszedbe se jutna, de nemcsak nyáron van szükség a fokozott folyadékbevitelre, hanem télen a fűtési szezonban is.
A téli száraz levegő ugyanis éppúgy kiszáríthat, mint a nyári tűző napsütés.
Egy lakás levegőjének ideális páratartalma 50-60 százalék között van. A téli fűtésszezonban egy jól szigetelt lakás páratartalma akár 10-20 százalékos is lehet, amely már a Szahara (20%-os) páratartalmával vetekszik. Ez nemcsak a bőrödre nézve egészségtelen, de az egész szervezetedre káros. A víz minden felületről folyamatosan párolog, a levegő annyi nedvességet vesz fel, amennyit csak tud és onnan, ahonnan tud. A folyadékvesztés tönkreteszi a bőrödet és a légutakat, a nyálkahártyákat, rosszul alszol, ingerült leszel és fogékonyabbá válasz a betegségekre is.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!