Ha te is dolgozó anya vagy, akkor jól ismered az érzést, hogy szinte minden teher a te válladat nyomja. Egyszemélyben te vagy a család projectmenedzsere, logisztikai menedzsere, beszerzési menedzsere, és persze az ezzel járó feladatok végrehajtója is, miközben a munkahelyeden is próbálod tartani a frontot.

A folyamatos stressz és az idővel való zsonglőrködés persze előbb-utóbb benyújtja a maga számláját, ezért muszáj elfogadnod, hogy lazításra és énidőre neked is szükséged van!

Ha szeretnél stabilan és kiegyensúlyozottan helyt állni a munkában és gyereknevelésben önmagaddal is törődnöd kell!

Szerezz magadnak énidőt!

Ha egy anya boldog, akkor mindenkit boldoggá tesz maga körül!

Ellenben ha ideges, zaklatott és örökké feszült, akkor annak a család és persze saját szervezete látja kárát.
Épp ezért minden nap tegyél valamit magadért, ami számodra örömet okoz. Nem baj, ha ez nem több negyed óránál, de minden napra találj valamit, ami kikapcsol, és az az idő csak a tiéd.

Kelj fel 20 perccel korábban, hogy a reggeli kávé mellett nyugodtan futhasd át a mobilodon híreket, menj el egy esti jógára, vagy merülj el egy illatos forró fürdőben.

Húzd meg a határaidat!

Ez azt jelenti, hogy igenis vedd figyelembe a saját igényeidet is, és szükség esetén tanulj meg nemet mondani!
Meg kell tanulnod csökkenteni az önmagaddal szembeni elvárásokat, és visszautasítani azt, amit úgysem tudsz teljesíteni.


Kérj segítséget!

Nézz szembe vele, hogy nem tudsz mindent egyedül megoldani! Kérj segítséget a férjedtől, nagyszülőktől, barátnőktől, szomszéd nénitől vagy a bébiszittertől, és persze fogadd el, ha felajánlják neked!

Határozz meg egy fontossági sorrendet!

Ahhoz, hogy képes legyél egyensúlyt teremteni a munkahelyi és az anyai faladatok között, fel kell állítanod egy fontossági sorrendet, és kihúznod a listáról a kevésbé fontos teendőket.

Tegyél a stressz ellen!

Ha a család és a munka mellett nem veszel tudomást a saját szükségleteidről, az frusztrációhoz, kimerüléshez és stresszhez vezet, és a legkevésbé van pozitív hatással egészségedre vagy életed különböző területeire.

Ezért fontos, hogy önmagaddal is törődj: aludj eleget, étkezz egészségesen és biztosíts a időt a feltöltődésre, szükség esetén pedig keress valamilyen stresszkezelési technikát.

Mindenki számára más jelent kikapcsolódást; elmerülni egy kád forró vízben, fürdősóval, mécsesekkel és egy pohár borral, egy vidám baráti társaság éjszakába nyúló beszélgetéssel-nevetéssel, sport, bekuckózós olvasás, erdei túra, egy lazító masszázs illatos masszázskrémmel…- a lényeg, hogy valóban meg tudjunk feledkezni mindenről, hogy elménk újra feltöltődhessen.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!