A leggyakoribb kifogások a mozgás ellen I.

Te is szívesen bújsz a kifogásaid mögé, ha a rendszeres mozgásról van szó?

Vegyük sorra a leggyakoribbakat és mindjárt oszlassuk is el őket!

1. „Nincs időm!”

Na igen, az örök versenyfutás az idővel. Kit ne érintene ez manapság?! Nem szívesen rántunk elő olyan közhelyeket, hogy arra van időd, amire szeretnéd, mert nem feltétlenül igaz, ha pl. egyszerre vagy dolgozó nő, háztartást ellátó feleség és gondoskodó anya. Ugyanakkor tudnod kell, hogy a mozgás nemcsak fittebb testet és önbizalmat, de energiát is ad!
Ha csak egy kis időt lopsz el magadnak a napodból mozgásra (mondjuk fél órával korábban kelsz fel és tornázol, vagy este a fotelben pihegés helyett elmész kocogni), rövid időn belül minden téren sokkal hatékonyabbnak érezheted magadat és meglepve tapasztalod, hogy az energiád még a nap végén is kitart. És mivel a mozgás közben felszabaduló endorfin egyfajta függést alakít ki, idővel igenis lesz erőd és kedved mozogni.
Hidd el, tényleg, csak elkezdeni nehéz!

2. „Ilyen az alkatom!”

Nincs az a testalkat, amin ne lehetne javítani, és ne lehetne kihozni belőle a maximumot. Persze ehhez rendszeres, kitartó – lehetőleg személyre szabott- mozgás és megfelelő táplálkozás szükséges.
Nem vagyunk egyformák, mindannyian máshol (derék, comb, has) gyűjtjük a felesleges kilókat, éppen ezért a különböző típusú testalkatokhoz másfajta testmozgást, gyakorlatokat érdemes választani- ebben egy személyi edző könnyen segíthet neked.
Szóval ha nem szeretnéd, hogy az alkatod egyre „ilyenebbé” váljon, akkor mozgásra fel!

3. „Mindenem fáj!”

Mitől ne fájna, ha nem mozogsz?

Testünket nem egész napos ülésre tervezték, ha az ülőmunka mellett nem végzel rendszeres mozgást, akkor mindent megteszel azért, hogy ez a helyzet a jövőben is így maradjon, sőt idővel egyre rosszabbá váljon.:(
A tartós ülés nem csak a nyak-vállöv izmait terheli túl, melyek feszessé, fájdalmassá válnak: hosszú távon rendkívüli módon terheli a porckorongokat, a csigolyák ízületeit, szalagokat, izmokat is. Mivel ebben a pozícióban izmainkat nem megfelelően használjuk, azok idővel megrövidülnek, elgyengülnek, és már nem tudják betölteni támasztó funkciójukat. Romolhat a keringésünk, az alsó végtag ízületei is fájdalmassá válhatnak, megjelenhetnek a visszér gyulladás tünetei is. A mellkaskitérés is beszűkülhet, ezáltal légzésünk felületessé válik, teljesítőképességünk romlik.

Éppen ezért van szükség a rendszeres edzésre, hogy átmozgasd a testedet, nem használt izmaidat, ízületeidet, hogy azok ne menjenek tönkre a napi folyamatos tevékenységek során.

4. „Túl sokba kerül!”

Ahogy a gyógyszerek és az orvosok is!
A legjobb, ha nem kiadásként, hanem befektetésként tekintesz rá, hisz a sport fittebbé, energikusabbá és ellenállóbbá tesz. Segít megőrizni egészségedet és erősíti immunrendszeredet, így egészen biztosan kevesebbet fogsz orvosokra és gyógyszerekre költeni.
Ha körülnézel a lakóhelyed közelében, biztosan találunk olyan edzőtermet, mozgásformát, esetleg ingyenes edzési lehetőséget (pl. futópálya, sportpálya, park), amit te is megengedhetsz magadnak.

Izomláz, húzódás, izom megerőltetés vagy kisebb sportsérülések esetén próbáld ki a Sara Beauty Spa mentol és kámfor tartalmú hűsítő, nyugtató masszázszselét vagy a kannabisz és árnika tartalmú Kannabisz gélt.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!