5 gazdálkodj okosan tipp masszőröknek

2022.08.10
5 gazdálkodj okosan tipp masszőröknek

Napjainkban nehezebb időket élünk, úgy gazdaságilag, mind lelkileg megterhelő ez az időszak mindenki számára. Vendégeid is érzik ezt, a nyomás és a stressz érezhető izmaikon, tehát még nagyobb szükség van rád. Most ne azon stresszelj, hogy mi lesz, ha elmennek a vendégek, inkább próbáld meg gazdaságosan üzemeltetni vállalkozásodat. Ehhez adunk néhány tippet.

1. Nagy kiszerelésű masszázsolajok

Egy nagyobb méretű termékkel többszörösen is spórolsz. Egyfelől kedvezőbb az egységár, vagyis hogy egy liter masszázsolajat mennyiért kapsz meg egy 5 literes vásárlásakor. Ezzel máris spórolni fogsz. Pénzt takarítasz meg továbbá a szállítással, hiszen egy körben megkapod a kívánt anyagot, mely a munkádhoz elengedhetetlen. Plusz bónuszként pedig véded a környezeted, hiszen általad kevesebb üzemanyag fogy, mivel nem járatod hetente a futárt, így annyival kevesebb károsanyag-kibocsátás éri a földet. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor a csomagolással védheted majd a környezetedet.

2. Gazdálkodj okosan

Számold ki, hogy mennyi a működési költséged. Ebben a cikkben korábban már adtunk vállalkozásfejlesztési tippeket, ugyanakkor ismétlés a tudás anyja. Ne feledd, hogy a gazdasági körülmények is folyamatosan változnak. A változás nem jó vagy rossz, hanem állandó. Tekints rá úgy, mint egy biztos alapra, amely előbb-utóbb biztosan jobbra fordul. Addig is viszont kalkuláld ki, hogy mennyi a működési költséged.

3. Rezsi számolása

A működési költségeid a következőkből tevődnek össze: szalon bérleti díja, annak a rezsije, alapanyagbeszerzés költségei, saját üzemanyagköltség a munkába járáshoz (ha van), könyvelő, iparűzési adó, kamarai tagság, banki díjak, valamint a felmerülő hirdetési költségek. Ezek az alaptételek, melyek szinte mindenkit érintenek. Igaz, a házhoz járó masszőrnek nincsen bérleti díja, ugyanakkor vélhetően annál több az üzemanyagköltsége. Ez fordítva is igaz: ha szalonban dolgozol és nem saját az üzlethelység, akkor a bérleti díjat nem lehet megúszni, viszont a benzinköltséget részben vagy egészben igen.

4. Spóroljak? De hogyan?

Figyeld az akciókat és menj biztosra. Iratkozz fel például hírlevelekre, hogy első kézből értesülj a kedvezményes időszakokról. Az akció idején vásárolj többet, hiszen sokszor jár mellé ingyenes kiszállítás, ajándék termék vagy további kedvezmény. Ezeket mind érdemes kihasználni, hiszen sok kicsi sokra megy.

Vizsgáld meg, hogy szalonodban miből fogy a legtöbb. Ha masszázsolajból vagy masszázskrémből, akkor válaszd a legnagyobb kiszerelést, melynek kedvezőbb az ár-érték aránya. Ha bármi mást vásárolsz, akkor is érdemes kiszámolni a termék egység árát, hogy lásd, melyik kiszereléssel jársz a legjobban. Ez éppúgy igaz lehet a szappanra, mint mondjuk a sima, egyszerű papírtörlőre.

5. Hirdess!

Talán most nevetsz, hiszen a nehezebb időkben általában mindenki a marketingen spórol. Te ne tedd ezt magaddal. Hidd el, a jóra mindig van igény, viszont ha nem tudják, hogy vagy, nem fognak megtalálni és nem lesz vendéged. Ne feledd! Inkább a sűrű fillér, mint a ritka forint! Inkább legyen valamivel kevesebb vendéged, de legyen bevételed, mint hogy üresben ülj több órán keresztül!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem