5 négy évszakos kozmetikum – Krémek, melyekre minden évszakban szükség van

2022.07.26
5 négy évszakos kozmetikum – Krémek, melyekre minden évszakban szükség van

Tombol a nyár és a meleg időben másféle kozmetikumokra, kiegészítő termékekre is szükséged lehet. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy miből láthatod azt, ha a bőröd is szomjazik. Azonban vannak olyan jolly joker krémek és egyéb kozmetikumok, amelyek minden évszakban hűségesen szolgálják bőröd egészségét és szépségét.

1. Aloe Vera gél

A zöld növény értékes kincseit tartalmazó zselét nyáron a leégések, valamint a szúnyogcsípések kezelésére tudod hatékonyan alkalmazni. Ősszel a kirándulások alkalmával begyűjtött rovarcsípések, az őszi avarban megbújó gallyak okozta apróbb, felületi sérülések gyors segítője. Az Aloe Vera gél télen és tavasszal pedig a szoláriumozás után segít hidratálni és remineralizálni bőrödet.

2. A tusfürdő

Mondanunk sem kell, hogy tusolni is minden évszakban szoktunk. Nyáron, a nagy meleg miatt talán több alkalommal hűsíted magadat a tus alatt, mint a téli időszakban, ekkor ugyanis szívesen veszel egy habos kádfürdőt is. Válassz tehát olyan tusfürdőt, amely habfürdő is egyben. Mindenkinek megvan az az 1-2 igazi tusfürdő, amely nélkül már nem az igazi a zuhanyzás élménye. Vannak, akik elsősorban illatokhoz, mások állagokhoz (géles vagy krémes) ragaszkodnak. Megint mások fontosnak tartják, hogy a kiválasztott készítmény adott esetben mentes legyen bizonyos anyagoktól, mint a parabén tartósítószer, a szilikon, a paraffin vagy a szintetikus illatanyagok. A Sara Beauty Spa tusfürdői esetében megalkuvás nélkül választhatod ki a kedvenc tusfürdőidet!

3. Testradír, sóradír

A különféle bőrradírozó készítmények szintén a nyár slágerei, azonban bátran bevetheted őket a hűvösebb időben is. Különösen javasoljuk a testradírozást például egy gyantázás előtt, vagy ha wellnesselni, vagy masszázsra mész. A különféle radírok segítségével kíméletesen, ám nagyon hatékonyan távolíthatóak el a testről a mindennapi felületi szennyeződések, krém maradványok, de az elhalt hámsejtecskék is. Használata során a bőr fellélegzik, illetve a különféle készítmények, masszázsolajok, testápolók is gyorsabban és hatékonyabban szívódnak majd fel.

4. Egy arckrém, mind felett

Hogy mit tud egy jó arckrém? Sokat és még annál is többet. A sikeres arckrémezés egyik titka, hogy tudd és ismerd bőröd típusát és az annak megfelelő állagú és textúrájú hatóanyagcsodával tápláld. A korod is meghatározza, hogy milyen krémet alkalmazz, hiszen fiatalabb korban a hidratálás, idősebb korban pedig a ránctalanítás válik kiemelkedően fontos céllá a bőrápolásban. Nappalra érdemes gyorsan felszívódó, sminkalapnak is megfelelő krémet használni. Éjszakára, egy alapos arctisztítás után pedig jöhetnek a kissé zsírosabb, lassabb felszívódású arckrémek.

5. Kérem a kézkrémem

A folyamatos és alapos kézmosás minden évszakban fontos, ám nem mindenhol Te választod meg azt, hogy milyen szappannal mosod kezeidet. A folyamatos kézfertőtlenítés is szárít, nyáron a nap és a víz, télen pedig a fűtés, valamint a nagy hőkülönbségek is megviselik a kéz érzékeny bőrét. Külön jó ötlet, ha az irodában vagy a munkahelyeden normál kézkrémet használsz, de otthonra egy olyat szerzel be, amely kézkrém és testápoló is egyben. Próbáld ki a Hidratáló Kollagén Kézkrém és Testápoló - Lótusz és Vízililiom „Mentes” - 250ml termékünket, melynek illata a jó időben felerősíti a kellemes érzéseidet, míg a hidegben eltölt a jó idő melegségének kellemes érzésével!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem