A bőrradírok titkai

2024.04.02
A bőrradírok titkai

Fontos lenne, hogy az alapos bőrradírozást mindenki beépítse a bőrápolási rutinjába, különösen igaz ez most, tavasszal. A legtöbb nő egész egyszerűen beéri egy arc-, vagy sminklemosó és egy hidratáló krém használatával, azonban áldásos hatása lenne annak, ha legalább egy-kéthetente egyszer testradírozást végeznél.

1. Bőrelváltozások megelőzése

A száraz, netalántán berepedt bőrfelületek, érdes részek megelőzésére és kezelésére javasolt a peeling rendszeres alkalmazása, hiszen így megelőzhető a keménység, például a lábfej, a könyök és a térd területein, de akár a lábakon, vagy a kezeiden is.

A pattanások, mitesszerek kialakulását is megelőzheted azzal, ha időről időre mélytisztítást végzel.

2. Anti aging hatás

Ahogyan haladsz előre a korban, láthatod, hogy sokkal több hidratálásra szorul legérzékenyebb szerved. Hamarabb feszül, viszket, lesz fakóbb, élettelenebb, mint a húszas éveidben. Ha kialakítod a megfelelő test és arcradírozási rutint, akkor máris sokat tettél az érdes, karcos, ráncos bőrfelületek kialakulása ellen, hiszen azáltal, hogy megtisztítod a szennyeződésektől és az elhalt sejtektől, megelőzheted a bőr idő előtti öregedését.

A bőrsejtek általános sajátossága, hogy végül elhalnak, és hámlásnak indul a felület, így ezeket bőrradírral eltávolítva aktiválhatod a bőrsejtek keringését és anyagcseréjét. Megakadályozhatod a mitesszerek és egyéb szennyeződések megjelenését, és mivel megnyílnak a bőr pórusai, a hámlasztást követően az öregedésgátló kezelések, szérumok és ampullák hatóanyagai gyorsabban és mélyebben szívódnak be a bőrbe!

3. A szemcsézet sem mindegy

Arcra elsősorban a finomabb szemcsézetű cukorradírt, míg testre a durvább sóradírt ajánljuk. Amennyiben arcradírozást végzel, távolítsd el a sminket arcodról, majd körkörös, de nem erős mozdulatokkal masszírozd be arcodba a cukorradírt. Ne fejts ki extra erőt, a cukorkristályok tudják a dolgukat. Bőrradírozás után használhatsz az arcon fátyolmaszkot, vagy extra hatóanyagú szérumokat, ampullákat a hidratáló, fiatalító hatás elérése érdekében.

4. Nem mindegy mikor?

Inkább a hogyanon van a hangsúly. Fürdéskor érdemes alkalmazni a készítményeket. A Sara Beauty Spa Bőrradír és Testradír - Citrus Cukorradír - 300ml termékünket zuhany előtt, még kézzel, körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a száraz bőrödet, és meleg vízzel öblítsd le a testedet. Amennyiben a bokádon, a könyöködön, vagy a térdeden szárazabb a bőr, ott érdemes erősebben bevinni a sóradírt a bőrbe.

5. Szőrtüszőgyulladás, eperláb

A szőrtüszőgyulladás és az eperláb kellemetlen és esztétikailag is kifogásolható elváltozások: elég bosszantó szembesülni azzal, ha kialakulnak. Sokan kimondottan hajlamosak is erre, nekik szinte kötelező lenne rendszeresen bőrradírozni! Tudd meg Három egyszerű tipp eperlábak ellen! című cikkünkből, hogy neked van-e eperlábad?

Próbáld ki szőrbenövés és a szőrtelenítés utáni kipattogzott bőr megelőzésére a bőrradírt, hiszen, ha szőrtelenítés előtt eltávolítod az elhalt hámsejteket, könnyebben hozzáférsz a szőrszálakhoz, így azok kevésbé maradnak megbújva a bőr alatt, ezáltal pedig alaposabb lesz a szőrtelenítés is. Ha pedig azt érzed, újra nőni kezdenek a szőrszálak, akkor egy alapos peeling segíthet, hogy az elhalt szarusejtek leváljanak, így könnyebb utat engednek a szőrszálaknak, hogy azok a növekedési fázisban kevésbé maradnak majd bőr alatt.

Most pedig, hogy megismerted a bőrradírok apró titkait, engedd meg, hogy értékes szemcsézetük a bőrödbe suttogja majd mindazt, amiről ebben a cikkben olvashattál!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem