A kánikulában a bőröd is szomjazik

2022.07.07
A kánikulában a bőröd is szomjazik

A bőr a legnagyobb szervünk, a kültakaró, mely óvó, védő funkciót tölt be. Segíts rajta a nagy melegben, hiszen amellett, hogy a megfelelő mesterhármas, a Kézkrém, Testápoló, Hidratáló krém triumvirátusa majd minden nő piperepolcán megtalálható, fontos, hogy figyeld és értelmezd bőröd jelzéseit. Most megmutatjuk, mik a jelei annak, ha a bőröd szomjazik.

1. Száraz, húzódik

Biztosan ismered azt az érzést, amikor kellemetlen érzete van az arcbőrödnek. Míg a problémát télen a hidegből a melegbe történő be, illetve kimenetel és a fűtés okozhatja, addig nyáron a víz és/vagy a napsütés. Ha húzódik, akkor érdemes bekenni, gyors segítség lehet egy hűsítő arcpermet is.

2. Irritált

Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy az érzékeny bőr szőrtelenítés után pirossá válhat, kipattoghat. Ez ellen úgy lehet a leghatékonyabban védekezni, hogy a szőrtelenítés előtt egy gyors bőrradírozást végzel. A szőrtelenítés után pedig hidratáló krémmel vagy aloe vera gél alkalmazásával is kezeled a bőr felületét. Az eperláb nagyon jellegzetes jele a nem helyesen végzett szőrtelenítésnek, a témában ajánljuk figyelmedbe ezt a cikkünket.

3. Piros

Ha napozás, strandolás után lép fel a bőrpír, akkor jó eséllyel leégtél. Ennek mértéke többféle lehet, sokszor a bőr hámlással válaszol rá, vagyis úgymond ledobja magáról az égett réteget. Ha már kész a baj, akkor gyorsan hűsítsd, ehhez egy aloe vera tartalmú készítmény az egyik leghatékonyabb megoldás. Ha csak bizonyos testfelületeket érinti a túlzott napozás hatása, akkor is bekenheted a teljes testfelületedet.

4. Felülete érdes

A bőr érdessége sokszor együtt jár a viszketés kellemetlen érzésével. Vakargatás helyett adj neki inkább inni, hidratáló, hűsítő krém vagy gél formájában. Ha pedig ezt kevésnek érzed, akkor a következő zuhanyzás alkalmával vess be só- és cukorradírt, mely az elhalt hámsejtek mellett a nem látható, aprócska szennyeződéseket is eltávolítja, tisztítja a pórusokat, használata után pedig a bőr szinte fellélegzik.

5. Bőrkeményedések megjelenése

A bőr megvastagodása, a bőrkeményedések és az esetleges berepedezések elsősorban a sarkakat és a lábujjak azon területét érintik, melyeket a leginkább terhelsz. A talpad így egyfajta lenyomata is annak, hogy miképpen jársz, hogyan oszlik el a súly a talpaidon. A nyári szandálok, saruk még jobban igénybe veszik a bőrt, emiatt járunk gyakrabban nyáron pedikűrre. Ne várd meg, amíg reped, vagy ha már megvan a baj, lefekvés előtt ápold sarokpuhító krémmel.

6. Berepedt sarkak

Semmi vész, ha észlelsz pár repedést. Amíg nem jutsz el egy szakszerű pedikűrre, addig készíts otthon hűsítő lábfürdőt, melybe tölts lábsót. Áztasd benne a lábad, majd ha a bőr felpuhult, sarokreszelő vagy habkő bevetésével finoman reszeld meg a száraz részeket. Az otthoni mini pedikűrt zárd egy alapos lábkrémezéssel.

A Hidratáló kézkrém és testápoló - E vitamin - 250ml termékünk 500 milliliteres testvérével a pedikűrösödnél is találkozhatsz, a kisebb kiszerelést pedig szerezd be otthonra, hogy lefekvés előtt minden nap ápolni tudd lábaidat.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem