A lábfürdők jótékony hatásairól

2022.05.26
A lábfürdők jótékony hatásairól

A rohanó mindennapok egyre kevésbé adnak teret annak a nagyszerű érzésnek, hogy fáradt lábainkat – amolyan ráérősen – heti többször is lábfürdővel kényeztessük. Általában gyorsan túl akarunk lenni a napi tisztálkodáson, pezsdítő zuhanyon, és inkább hétvégén jut arra is csak időnk, hogy elmerüljünk egy kád forró fürdőben. Pedig a relaxálást és feltöltődést nyújtó „vizes pillanatok” testnek és léleknek is jót tesznek...

A lábfürdő a lábfájdalom megszüntetésének kiváló módja

Ugye, mindenkinek ismerős az az érzés, mikor egy trappolással töltött nap végén, vagy rendszeres állómunka után olyan, mintha betonba öntötték volna a lábainkat? Vagy amikor huzamosabb időn át magas sarkú cipőt viselünk, túrázunk, gyalogolunk, kerékpározunk annyira tud fájni a lábunk, hogy elaludni se tudunk… Az elnehezült, sajgó végtagok kezelésének, és a lábzsibbadás megszüntetésének egyik legjobb módszere, ha a nap végén egy 20-30 perces könnyed lábfürdőt veszünk.

Egyáltalán nem úri huncutság, akár heti rendszerességgel is időt szánnunk egy-egy relaxáló, kényeztető lábfürdőre. Összeköthetjük akár az otthoni vagy szalonkörülmények közötti pedikűrözéssel, lábmasszázzsal is, de lehet csak egyszerűen egy kellemes szeánsz is a mindennapokban. Így vagy úgy, de lábaink mindenképp meghálálják majd a gondoskodást.

A lábfürdő javítja a vérkeringést

A lábfürdő is egyfajta hidroterápia, ami a szervezet egészére jótékony hatást gyakorol. A lábfürdő például segíthet helyreállítani a különféle anyagcserezavarokat, szabályozhatja a magas vérnyomást, és megszüntetheti az emésztőrendszeri panaszokat is.

A lábfürdő nem csak a lábakra, de az egész testre jó hatással lehet. Abban a pillanatban, ahogy meleg vízbe mártjuk a lábainkat, felpezsdül a vérkeringésünk, és azzal, hogy nő a testhőmérsékletünk, aktiválódik az immunrendszerünk, a vírusokkal pedig így hatékonyabban felvehetjük a harcot. A megfelelő hőmérsékletű lábfürdő enyhítheti az izom- és ízületi fájdalmakat, a lábduzzanatot is.

Különböző lábáztató sókkal más és más hatást érhetünk el

Bár a meleg (de nem túl forró) víz már önmagában is jót tesz a lábaknak, különböző fürdősókkal és lábáztató sokkal fokozhatjuk a lábfürdő hatását. Legalább olyan nagy gonddal készítsünk lábfürdőt is, mint kádas fürdőt. Lehetőleg használjunk olyan minőségi készítményeket, amik egyszerre ápolják és hidratálják a bőrünket.

Ha izomlazítás, esti relaxálás, esetleg egy alapos pedikűr előkészítése a célunk, használjunk árnika és fekete nadálytő kivonatú lábáztató sót.

Ha új életet lehelnénk lábainkba egy kókuszos lábaztató sót érdemes kipróbálnunk. A kókusz jellegzetes illata felfrissít, miközben megnyugtatja a testet, de legfőképpen a lábakat.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem