A masszázsélmény komfortnövelői

2023.03.10
A masszázsélmény komfortnövelői

Masszőrként széles körű szolgáltatást nyújtasz, ám az is megeshet, hogy egy terület kiemelt szakértője vagy, például sportmasszőrként dolgozol. Munkád helyszíne lehet fürdőkomplexum, wellness hotel, masszázs szalon, szépségkuckó.

Dolgozz bármilyen masszázs területen, bármilyen típusú masszázsszolgáltatással, profizmusodat tovább fokozhatod, ha elkezded a szolgáltatásodat kicsit a vendégeid szemeivel is szemlélni. Vajon kényelmes a hely számukra? Hiányzik Nekik valami? Segítünk és közösen végig vesszük a vendégmasszázsélmény komfortfokozóit. Lássuk, mi van a masszázsolajon és a masszázskrémen túl!

Az első benyomás

Régi közhely, ám igaz, hogy az első benyomást nem lehet megismételni. Nézd meg, mi fogadja a vendéget, amikor belép? Milyen a hangulat, a fények, milyenek az illatok? Van hely, ahová kényelmesen el tudja helyezni téli időszakban a kabátját? Ha van, akkor helyezz ki néhány vállfát is. Sok embernek nincs akasztó a kabátján, a hölgyek a drágább darabokat amúgy is szívesebben teszik vállfára.

Cipőjüket hol tudják levenni? Van számukra papucs vagy lábzsák kikészítve? Fontos, hogy szabj határt, meddig szabad bemenni cipővel és honnantól jön a tiszta zóna. Így klienseid is látják, odafigyelsz a higiéniára. Ha pedig távozáskor gondot okoz a cipő felhúzás, segítsd őket egy apró figyelmességgel, amit úgy hívunk, cipőkanál!

Átöltözés

Hol tudnak a vendégek levetkőzni? Milyen komfortfokozók vannak számukra az öltöző helyiségben? Mi javaslunk most párat! Legyen például bekészítve egy egyszer használatos masszázslepedő, amelybe be tudja magát csavarni. Készíts be vizet, vagy ha itt nem fér el, akkor kínáld meg kint. A masszázs kezelés után jól fog esni neki a frissítő. Tegyél be nedves törlőkendőt, hogy fel tudják frissíteni magukat. Akinek szinte csak hölgy vendégei vannak, azoknak jó szívvel ajánljuk a sminklemosó kendő bekészítését is.

A kezelőhelyiségben

Figyelj a hőmérsékletre! Fontos, hogy ne fázzon a vendég! Masszázsolajadat is érdemes felmelegíteni, hogy ne egy hideg érzet kellemetlenségével kezdődjék a masszázskezelés. Az ágyon legyen egyszer használatos Papírlepedő.

A kezelés végén

Amennyiben van lehetőség zuhanyzásra, akkor mindenképpen legyen Nálad olyan tusfürdő, amelyet kölcsön tudsz adni a vendégnek akkor, ha netán nem hozott magával. Készítsd be egy frottír törülközőt is, hátha otthon hagyta.

Gondolj bele, hogy a masszázs végén a vendég, noha lelkileg és testileg is jól érzi magát, de frizurája és külseje biztosan igényel egy kis igazítást. Az öltözőben ezért legyen tükör, lehetőség szerint egész alakos, hogy úgy érezze, minden a helyére kerül, amikor távozik.

Színterápia, a gyógyító árnyalatok birodalma – 1. rész című cikkünkben arról olvashatsz, hogy az árnyalatok megfelelő használatával is mennyit tehetsz vendégeidért és magadért. A masszázsszakma szeretetnyelve az érintés mellett a törődés. Talán a fenti apróságok felesleges dolgoknak tűnhetnek, azonban vendéged hálás lesz érte, hogy ezen figyelmességekkel segítetted Őt abban, hogy jól érezze magát a masszázs előtt, alatt, és természetesen utána is! 

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem