A masszőr a legjobb pszichológus - Így ismerd fel a kolerikus és a melankolikus vendéget

2021.08.12
A masszőr a legjobb pszichológus

Ahány ember annyi féle, és Hozzád biztosan rengeteg féle, gyógyulni, felfrissülni, pihenni vágyó páciens jár. Vajon miért van az, hogy egyes emberekkel azonnal megtalálod a közös hangot, addig másokkal döcögős, nehézkes a kommunikáció? Ha ismered és felismered az egyes személyiség típusok alapvető jellemzőit, akkor sokkal jobban fogod majd tudni kezelni azokat az embereket is, akik elsőre furcsának, netán ellenszenvesnek tűnnek. A múlt héten bemutattuk az introvertált és az extrovertált személyiségeket, mely két típus további 2-2 altípusra osztható. Ebben a cikkünkben az introvertáltakat vesszük górcső alá.

Kolerikus személyiség

Eleme a tűz, lelkes, teremtő, önbizalomban gazdag személyt ismerhetsz meg benne. Céltudatos, optimista, aki telis-tele van ötletekkel, tervekkel, hozzád is konkrét céllal érkezik. Tudatában van annak, hogy miben kéri a segítségedet.

A szalonba lépve elemi ereje szinte betölti, besugározza a teret. Jó a közelében lenni, nem Ő az energia vámpír, hanem az energia bomba maga! Ő az, aki felismerve a problémáját, pl. beállt a nyaka, vagy megfájdult a dereka, azonnal orvosolni szeretne, így nem habozik felkeresni Téged. Nehezítő tényező nála a türelmetlenség lehet, hiszen azonnal meg akar oldani mindent és ugrik tovább a következő feladatra, így, ha több kezelésre is szüksége van, azt vázold Neki annak tükrében, hogy az mennyivel jobb általános közérzetet biztosít majd számára. Nagy önbizalma miatt sokszor beképzeltnek tűnhet és előfordulhat, hogy irányítani akar, hiszen dúskál a vezetői ambíciókban, ezt ne vedd magadra. Te vagy a szakember, magabiztos kedvességgel kérd meg, hogy bízza Rád magát, nem fogja megbánni!

A kezelés előtt biztosan örül majd annak, ha választhat a masszázskrémek, vagy masszázsolajok közül. Ha tanácstalan, akkor válassz Neki az időjáráshoz passzoló készítményt, nyáron a Kókuszos masszázsolajat, télen pedig a Csokoládés masszázskrémet.

A melankolikus személyiség

A Föld a jegye, jellemzője a stabilitásra, a biztonságra való törekvés, ennél fogva realista és roppant gyakorlatias. Sok esetben végez kétkezi, vagy fizikai munkát, így jó eséllyel van/lesz szüksége egy jó masszőrre. Nem kapkod, döntéseiben megfontolt, az észérvekre hallgat. Tipikusan az az ember, aki azt hiszi el, amit személyesen átélt, tehát megeshet, hogy szkeptikusan érkezik, viszont ha elégedetten távozik, akkor biztos lehetsz benne, hogy gyaníthatóan nem megy el máshoz, hiszen természeténél fogva hűséges típus. Kerüli a konfliktust, így ne tarts attól, hogy beleszól a munkádba, sőt, lehet, hogy egyáltalán nem akar majd beszélgetni, hisz idő kell Neki ahhoz, hogy megnyíljon. Az Ő személyiségtípusához áll a legközelebb a masszázs és annak élvezete, hiszen ellazítja és képes élvezni a gyógyító érintés örömét.

Kedvezz Neki egy Relaxáló masszázsolajas kezeléssel, hogy a levendula és a narancsolaj segítsen Neki kikapcsolni és feltöltődni.

Következő cikkünkben az extrovertált személyiségtípus két ágát mutatjuk be. Addig is olvasd el korábbi cikkeinket és élvezd a nyár minden örömét!