A masszőr a legjobb pszichológus - Ismerd fel tudatosan a szangvinikus és a flegmatikus karaktereket

2021.08.26
A masszőr a legjobb pszichológus - Ismerd fel tudatosan a szangvinikus és a flegmatikus karaktereket

Múlt héten a kolerikus és a melankolikus személyiségjegyekkel rendelkező embertípusok főbb jellemvonásait mutattuk be Neked. Most pedig, sorozatunk záró akkordjaként következzenek a szangvinikus és a flegmatikus vendégek. Nagy szívességet tesz magának az a masszőr, aki felismeri az egyes jegyek alapján az embereket, hiszen könnyebb lesz a kommunikáció és hamarabb kialakul majd a szimpátia, valamint az elengedhetetlen bizalom.

Szangvinikusok

A levegő az elemük, jól mutatja, hogy szeretik a mozgékonyságot és lételemük a szabadság. Imádnak kapcsolódni más emberekhez, széles a kapcsolatrendszerük. Nekik aztán mindenre van valaki, vagy valakinek a valakije, aki tud segíteni ebben, vagy abban a dologban. Imád beszélni, ugyanakkor nehezen marad meg egy helyben. A kezelés alatt jó eséllyel izeg-mozog-ficereg. Be nem áll a szája, érdeklődik, kérdezősködik, hisz nagyon fontos számára, hogy tudását folyamatosan fejlessze. Kíváncsi rá, hogy milyen masszázs típust alkalmazol és mi ez a masszázsolaj, amit használsz, mert mennyei az illata. Elmeséli, hogy Ő is imádja a levendulát, van is otthon egy tusfürdője, aminek pont ilyen illata van. Kedveli a változatosságot, így egy kezelés során vess be több trükköt, ezzel garantáltan lenyűgözöd majd. Hagyd beszélni, sőt, ha nem zavar, akkor beszéltetheted is. Ha elcsendesül és relaxált állapotba kerül, akkor valóban tökéletes munkát végeztél.

Flegmatikus

Bár a flegma szó alapján arra gondolhatsz, hogy ellenszenves, de nem így van. Eleme a víz, mely tökéletesen mutatja gazdag, már-már túlcsorduló érzelemvilágát. Ő a hűséges, családcentrikus, naíva, aki hisz az álmokban, segítőkész, empatikus és nagyon erős a hite. Benned is a csodatévőt látja, aki megszabadítja majd régóta tartó fájdalmaitól, de ha ez egy kezelés alatt nem megoldható, abban az esetben is készséggel elfogadja azt, ha további alkalmakra lesz szükség. A kezelés végén megköszöni munkádat, szívből jövő hálával a lelkében távozik. Jellemzőek rá a hangulatváltozások, ha éppen kicsit depisebb, akkor hagyd, hogy elmerengjen, kezelés közben majd feltöltődik és mivel néha szeszélyes, simán lehet, hogy boldog jókedvvel köszön majd el, mintha kicserélték volna. Nagyon empatikus, így jelezni fogja, hogy a kedvtelensége nem ellened irányul, hisz szuper szakember vagy. Ez a személyiség típus ritkán bírja a megterhelő, fizikai munkát. Ha az élet mégis elé sodor mondjuk egy költözést, vagy valami embert próbáló feladatot, akkor biztosan elmegy majd masszőrhöz. Kedveli azokat az illatokat, melyek segítik az ellazulásban. Masszázs közben is gondolkodik a jövőn, képzeletben építve vágyait, ezért a citromfüves masszázsolajjal történő kezelést különösen imádni fogja.

A tudás hatalom és egy olyan szakmában, mint amilyen a masszőré, kiemelten fontos, ha legalább alapszinten tudod profilozni az embereket. Ennek segítségével megtalálhatod az utat a vendégek szívéhez kortól, nemtől függetlenül. Ha a vendég boldog, a masszőr is boldog. Olvasd el a többi cikkünket is, hogy többet is megtudj az emberekről.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem