A nagy masszázs választó- 1. rész

2022.06.14
A nagy masszázs választó- 1. rész

Wellness és lazító hatású masszázsok

Napjainkban a túlhajszolt, mozgásszegény, ülőmunkát végző embereknek éppúgy szüksége van egy jó masszázsra, mint azoknak, akik túlterhelt fizikai munkával keresik a kenyerüket, vagy netán sportolnak. A masszázs tehát minden helyzetben áldásos hatást fejt ki, hiszen minőségi énidőt ad, kikapcsol, regenerál, elűzi a stresszt és adott esetben az életvitelből adódó fizikai fájdalmakat is. Masszázskrémet azonban könnyebb választani, mint masszázs típust, így jöjjön most egy kis idegenvezetés a masszázs típusok világában.

Masszázs típusok

Alapvetően megkülönböztetünk egymástól wellness-közérzetjavító és az egészséget szolgáló, annak megőrzésére, vagy a rehabilitációra szolgáló masszázstípusokat. Amennyiben egy wellness komplexumban jársz, hotelben töltődsz, vagy szépségszalonba mész, akkor ott gyakorta az előbbivel, viszont, ha egészségügyi intézményben, sportegyesületben, vagy gyógyfürdőben vagy, akkor jó eséllyel az utóbbival várnak a szakképzett masszőrök. Cikkünk első részében a közérzetjavító masszázstípusokat mutatjuk be, a teljesség igénye nélkül, figyelembe véve azt, hogy valamilyen jellegű gyógyító hatása minden masszázstípusnak van.

Masszázs, mely frissít

Sokan frissítő masszázsnak is nevezik ezt a masszázstípust, amely a mindennapi élet során megfáradt testet és lelket regenerálja. Amennyiben úgy érzed, fogytán az energiád, netán fáradékonyabbnak, tompábbnak érzed magad, akkor próbáld ki a wellness masszázsnak ezt a típusát.

Alakformáló, narancsbőr elleni masszázskezelés

A narancsbőrkezelések kapcsán már írtunk korábban itt, ebben a cikkben. Ez a típus már inkább a szépségápolás témakörébe tartozik, ám sok masszőr valóságos művésze a testkezeléseknek. Ők azok, akiknél látványos, centikben is mérhető eredmények érhetőek el. Az alakformáló készítmények és testtekercselő fóliák mellett ultrahangoznak és vákuumköpölyöznek is, így még hatékonyabban tudják bejuttatni a kapszitacin tartalmú, zsírégető hatású készítményeket a bőr mélyebb rétegeibe is.

Talpmasszázs

Az energetikai gyógyászat egyik típusában a talpak, a lábfejek, valamint a bokák területét érinti a kezelés. Sok pedikűrös is alkalmazza ezt az ősi technikát, amely már részben a gyógyító hatású masszázsok csoportjába tartozik. A reflexpontok stimulálásával elősegíthető a stresszoldás, a nyirokkeringés serkentése, és a salakanyagok távozása. A talpon található pontok megnyomásával hatékonyan kezelhetőek lelki eredetű és nőgyógyászati jellegű problémák is.

Svédmasszázs

Az izomlazító, regeneráló svédmasszázs kezeléseket a mozgásszervek egészségének megőrzésére és helyreállítására alkalmazzák. Kiválóan kezelhetőek vele a tartáshibák! Fontos megjegyezni, hogy ez a masszázstechnika elsősorban lazító jellegű, így kiemelten javasolt azok számára, akik ülőmunkát végeznek és/vagy derékfájással, stresszes életvitellel terhelt mindennapokat élnek meg. Alkalmazása kúraszerűen ajánlott.

Gyors segítség a bajban

Ha hirtelen kell segítség, mert fáj, hasogat, meghúztad valamidet, akkor jó megoldás lehet, ha tartasz otthon a Feketenadálytő krém regeneráló zselé - 250ml készítményből, különleges frissítő, hűsítő hatású, kiválóan alkalmas akár sportolást vagy megterhelő izommunkát megelőzően és követően. Hatóanyagaival segítheti az izomgörcs lazítását, a fájdalom enyhítését a kézen, a lábon, a testen.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem