A nagy masszázs választó - 2. rész

2022.07.05
A nagy masszázs választó - 2. rész

Masszázskrémet könnyebb választani, mint masszázstípust, gondolhatnánk, ám a mesés illatok és tápláló hatóanyagok skálája is nagyon széles. Mi történik akkor, ha először masszázs típust kell választanod, adott esetben például egy wellness pihenés alkalmával. Cikkünk segít eligazodni a furcsa nevű masszázsok között!

Shiatsu masszázs

Holisztikus masszázs, mely az emberi testet, mint a test és a lélek egysége látja, így fontos a problémák szóban történő feltárása, mely megelőzi a masszázst. A kezelést tatamin végzik, a páciens a földön helyezkedik el, egy speciális ruhában. A kezelés elsődleges célja a harmónia megteremtése, a testben található életenergia természetes egyensúlyának rehabilitációja. Az energiakeringés harmóniájának helyreállítása segíti a prevenciót, de különféle betegségeket is hatékonyan gyógyít, javítva az általános állapotot is. A shiatsu szó jelentése ujjnyomás, mely a masszázskezelés során alkalmazott fogásokra utal. Ezek a tradicionális, akupresszúrás technikákra épülnek.

Aromamasszázs

Az aromaterápia áldásos hatásairól már írtunk korábban, de kimondottan az illatok áldásos hatásaira is épülnek masszázsok. A páciens állapotához vagy a masszázs típusához választott különféle illóolajok alkalmazásával válik még teljesebbé a masszázsélmény, melyet lazító, stresszoldó, kellemes mozdulatokkal végeznek. Kiválóan alkalmas stresszes, hajszolt életmódot élő emberek számára, hiszen relaxáló, energetizáló és vitalizáló hatású.

Ayurvedikus masszázs

A kacifántos nevű masszázsnak több fajtája is van, de egy biztos, a holisztikus szemléletű kezelések csoportjába tartozik. Ideális esetben a masszázskezelés előtt a masszőr elbeszélget a vendéggel, és tipizálja, besorolja őt. Ennek köszönhetően igazán személyre szabott, hatékony és élvezetes lesz a masszázs, melyhez a masszőr a probléma megoldását segítő olajokat és gyógynövényeket vet be.

Breuss masszázs

Ezt speciálisan, kimondottan gerincpanaszokra alkotta meg Rudolf Breuss természetgyógyász, masszázsterapeuta. A kezelés során a gerinc melletti lágyszövetek, a kötőszövet, valamint az izmok fellazítása a cél. Mindezt gyengéd, finom, lágy mozdulatokkal éri el, ezért kiválóan alkalmas a szervezet regenerálására és a relaxációra is.

Tematikus masszázsélmények

A fentieken kívül természetesen számos kezelés létezik, amelyet például kismamáknak, irodai dolgozóknak, időseknek, vagy éppen fiataloknak ajánlanak. Ezeken kívül közkedveltek a tematikus kezelések, amelyek egy adott évszakhoz, életérzéshez, vágyhoz is köthetőek. Ilyen például a nyárköszöntő Kókusz Masszázskrém - 1000 ml termékünkkel végzett kezelés is, amelyet kényeztető, érzéki masszázshoz ajánlunk. A masszázskrém olajos összetétele miatt hosszantartó csúszósságot biztosít, puhítja a bőrt és kellemesebbé teszi a masszírozást. Aromaterápiás hatású, hidratál, táplálja a bőrt, miközben frissíti a testet és a lelket is.

Cikkünket folytatjuk a különböző eszközökkel és kiegészítőkkel végzett masszázstípusok bemutatásával!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem