Az őszi bőrápolás titkai

2020.10.21
Az őszi bőrápolás titkai

Ősszel nemcsak ruhatáradat cseréled melegebbre, de a változó időjárásra reagálva, bőröd is megváltozik. Míg nyáron a magasabb páratartalom megóvja a kiszáradástól, és elősegíti nedvességtartalmának megőrzését, a hűvös őszi hónapokban a kinti és a benti levegő is erősen szárítja bőrödet.

A hideg, szeles idő, és a fűtött szobák levegőjének hatására bőröd fokozatosan kezd veszíteni nedvességtartalmából, ezáltal érzékenyebbé, szárazzá és irritálttá válik, súlyosabb esetben kiprosodik, viszket vagy hámlani kezd.

Lássuk, mit érdemes megfonolnod ősszel a szép bőrért!

Óvd a bőrödet!

Amennyiben érzékeny a bőröd, pikkelysömörtől vagy ekcémától szenvedsz, ebben az átmeneti időszakban érdemes még alaposabban hidratálnod, valamint zsírosabb, kollagén tartalmú krémekkel táplálnod bőrödet. Irritáció, viszketés vagy égő érzés esetén segíthet a SBS Aloe Vera tartalmú gél is.

Kevesebb radírozás

Bár az elhalt hámsejtek rendszeres eltávolítása nélkülözhetetlen, ha szép és puha bőrt szeretnél, tudnod kell, hogy a gyakori bőrradírozás szintén erősen szárítható hatású, így érdemes ezzel is óvatosan bánni.

Gyors tusolás

Az őszi-téli hónapokban próbálj meg rövidebb és ritkább zuhanyokat venni, hiszen a túl gyakori zuhanyzás vagy hosszas fürdőzés megfosztja bőrödet a hasznos, természetes olajoktól, és annak kiszáradásához vezethet.

Párásítás

A szokásos bőrápolási program mellett érdemes befektetned egy párásító berendezésbe is, ha valóban szép, hidratált és egészséges bőrt szeretnél!

A párásító berendezések optimális mennyiségű nedvességgel töltik meg a levegőt, melyen keresztül bőröd is elegendő nedvességhez jut.

Elegendő alvás

Az őszi hónapokban megnövekvő melatonin hormonnak köszönhetően, néha legszívesebben ki se szállnánk az ágyból, de ez bőrödnek most amúgy is kapóra jön! Az éjszakai pihenés elengedhetetlenül fontos része a bőrápolásnak, mivel a sejtregeneráció a hajnali órákban zajlik, amíg te alszol. Ez idő alatt termelődik a bőr rugalmasságáét és fiatalosságáért felelős kollagén és elasztin- szóval semmiképp sem érdemes spórolni az alvással, ha ragyogó bőrt szeretnél!

Pinterest
Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem