Bőrradírral segíts a bőrödnek lélegezni!

2022.09.19

A bőrradírok igazi sokoldalú kozmetikumok, mert amellett, hogy selymesen puhává varázsolják a bőrt, és gyengéden távolítják el az elhalt hámsejteket, segítenek egészségesebbé, ragyogóbbá tenni a bőrt is oly módon, hogy a pórusok legmélyébe juttatják a jótékony hatóanyagokat. Éppen ezek miatt is fontos a test teljes területén rendszeres használatuk, minimum egy, de ideális esetben heti két alkalommal.

Egy kozmetikum számos előnnyel

A bőr könnyen fakóvá, egészségtelenné válik, ha nem jut elegendő oxigénhez. Ahhoz pedig, hogy oxigénhez jusson, hogy lélegezhessen, szükséges rendszeresen megtisztítanunk alaposan a szennyeződésektől, az elhalt hámsejtektől. Ameddig a tusfürdők legnagyobb része csak a felületi szennyeződésektől szabadítja meg a bőrt egy-egy zuhanyzás során, addig a bőrradírok a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak, oda, ahol már a bőrmegújítási folyamatokat, az új bőrsejtek képződését segítik elő. Felpezsdítik a vérkeringést, serkentik az anyagcserét, és hatékonyan, mégis kíméletesen tüntetik el az elszarusodott felszíni hámsejteket, amik alatt ott lapul az egészséges, rugalmas, bársonyos, új bőr.

Bőrradírral készülj a napozásra is!

Ugyan közvetlenül napozás után tilos a bőrradír használata, hiszen az egyébként is érzékeny bőrt csak további külső (olykor kellemetlen) hatásoknak tennénk ki, de napozást megelőzően bátran használhatjuk. Ha egyenletesebb bőrszínt és akár hosszabban tartó barnaságot szeretnénk, érdemes nyaralás, strandolás előtt 1-2 nappal megszabadítanunk bőrünket az elhalt hámsejtektől. Így a napsugarak a bőr mélyebb rétegeibe is eljuthatnak.

Hasznos tippek bőrradírt használóknak

Bőrradírt használni nem ördöngösség, csupán egy-két szabályra érdemes odafigyelnünk. Először is arra, hogy a testradírt soha ne keverjük össze az arcradírral, tehát ne használjunk ilyen terméket arcon. Részesítsük előnyben a természetes alapanyagú szemcséből álló bőrradírokat, mert ezek sokkal egészségesebbek a bőrünk számára. A jó bőrradír nem karcol, apró, finomszemcséjű, könnyen eloszlatható a bőrön, enyhén zsíros alapú, amivel könnyű, körkörös mozdulatokkal tudunk dolgozni. Célszerű vizes bőrön alkalmazni, majd alaposan leöblíteni. A bőrradírt szigorúan tilos gyulladt, sérült bőrön használni! Radírozás után használjunk valamilyen tápláló, hidratáló testápolót is.

Kipróbálnál egy természetes olajokkal és karotinnal gazdagított, „mentes” bőrradírt? Akkor vess egy pillantást eukaliptuszos tengeri só alapú bőr- és testradírunkra, hátha kedvedre való lesz!