Felesleges és oda nem illő tárgyak egy masszázs kezelőben

2021.07.29
Felesleges és oda nem illő tárgyak egy masszázs kezelőben

Cikksorozatunk záró részéhez érkeztünk: igyekeztünk hasznos tippeket adni azzal kapcsolatban, hogy mik a masszőr számára szükséges és a vendég kényelmét szolgáló eszközök, tárgyak, kellékek. Vannak ugyanakkor abszolút felesleges dolgok is, melyek egy része zavaró, más része csak rumlis hatást kell, vagy egyszerűen csak funkció nélküli. Lássuk, mik ezek!

Illat

A kevesebb több és sokszor a különféle masszázsolajoknak és masszázskrémeknek amúgy is jellegzetesen kellemes aromája, már csak a használatukból fakadóan is belengi a teret. Pont emiatt és persze a vírusvédelem okán is javasoljuk, hogy lehetőség szerint szellőztess minden vendég után. Teljesen felesleges azonban különféle illatosítók, spray-k, vagy ne adja ég füstölők használata. Ez utóbbi amúgy is roppant megosztó: az emberek egy része kedveli, aki viszont nem, az nagyon nem. Sokaknak fejfájást, émelygést okoz, elveszi a helységből az oxigént és a masszőrnek sem jó egész nap belélegezni. Ha mindenképpen ragaszkodsz az illat marketinghez, akkor javasoljuk inkább a fertőtlenítő hatású olajokkal feltöltött aroma diffúzorok, vagy a kevésbé káros illatgyertyák használatát.

Mütyürök

Biztosan sokunk kedveli a kis angyalka, elefánt és egyéb szobrocskákat, nippeket, ajándékokat, apró emlékeket. Ezek azonban inkább otthonra valók, semmint egy masszázs kezelőbe. Nemcsak, hogy teljesen feleslegesek, hanem porfogók is. Ha nincs kedved és időd 2-3 naponta egyesével portalanítani őket és természetesen a polcot, amin vannak, akkor felejtsd el őket. A tisztaság és a rend roppant fontos egy egészségügyi szolgáltatónál éppúgy, mint egy wellness-spa részlegen. Próbáld meg úgy kialakítani a teret, hogy azt 10 perc alatt, vagy akár két vendég között is patyolat tisztára varázsolhasd, hiszen ezzel a saját életedet is megkönnyíted.

Fali dekorok

A hatalmas buddha, zen, kavicsos kép, az óriás fali szőttes és a tarkabarka mandala, illetve álomcsapda szintén nem passzol egy professzionális szakember imidzsébe. Ha mindenképpen falra szerelhető dolgokra vágysz, akkor tedd ki az okleveleidet. Fontos, hogy egységes, egyforma keretbe tedd ki őket, ne keltsen összevissza-szedett-vedett hatást. A tükörről megoszlanak a vélemények. Jó, mert tágítja a teret, mi azonban a kezelőhelyiségben nem javasoljuk a használatát. Távozáskor viszont kedvelik a hölgyek a frizura és smink igazítás alkalmával a tükröket, így az átöltözésre elkülönített részben viszont javasoljuk használatát.

Nehezen tisztítható kelmék

Szőnyegek, takarók, díszpárnák, falvédők szintén nem javasoltak, mivel rendszeres tisztításuk elég macerás. Egy egyszerű söprés-felmosás, vagy akár a napi többszöri villám takarítás és fertőtlenítés nemcsak a masszőr, hanem vendége egészségét is szolgálja!
Nézz szét itt és válaszd ki a vírusos időkben hasznos, a szalon életét segítő, hasznos kiegészítőket!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem