Frissítő lendület a mindennapokhoz

2021.10.04
Frissítő lendület a mindennapokhoz

A hétköznapok diktálta rohanásban sokszor nem szentelünk elég időt önmagunkra, testünk és lelkünk megfelelő ápolására. Ennek eredményeképpen testünk és azon keresztül a lelkünk is előbb-utóbb jelezni kezd, felbukkannak a kezdetben még könnyen kezelhető, enyhe egészségügyi panaszok, de ha ezeket is figyelmen kívül hagyjuk, egyre súlyosbodó tüneteket tapasztalhatunk. Ahelyett, hogy halogatnánk az öngondoskodást, vagy véletlennek tulajdonítanánk őket, érdemes figyelnünk testünk jelzéseire. Az egyik leggyakrabban előforduló tünet a végtagokban, lábszárban nap végén jelentkező ólmos fáradtság, nehézlábérzés, ami amellett, hogy kellemetlen, megnehezíti a mozgást, és rátelepszik a hangulatunkra. Mi váltja ki, és mit tehetünk ellene?

Mi okozza a lábak fáradtságát?

Végtagjaink közül leginkább lábainkra jellemző a túlterhelődés, hiszen több fontos funkciót látnak el: cipelik testünk súlyát, és lehetővé teszik a helyváltoztatást. A lábak fáradtsága sokakat érint, aminek hátterében a mozgásszegény életmód, a helytelen tartás, de súlyos keringési rendellenességek is húzódhatnak.

Az izmok megfelelő működéséhez hatékony oxigén- és tápanyagellátásra van szükség, amit a vér szállít a végtagokba, majd innen a gravitáció ellenében kell visszatérnie a szívbe. Ha keringési zavar áll fenn, az a vér pangásához vezethet, ilyenkor a vér víztartalma átszivárog az erek falain, és a sejtekben, sejtközi térben gyűlik össze, ahol ödémákat okoz.

Az ólmos fáradtság érzése a lábakban sokszor életmódbeli tényezőkre vezethető vissza. A túlterhelődés az egész napos mozgás, szaladgálás vagy álldogálás eredményeként, de akár a sok ülés és mozgásszegény életvitel miatt is bekövetkezhet. A tapasztalt tünetek az egészen enyhe feszüléstől és nehézlábérzéstől az erőteljesebb fájdalomig terjedhetnek. Ha kizártuk az ödémát, visszérbetegségeket és más, komoly egészségügyi következménnyel járó és szakorvosi ellátást igénylő megbetegedéseket, házilag pihentetéssel és jótékony hatású lábkrémekkel enyhíthetjük a panaszokat.

Lábkrém, amitől a lábad új erőre kap

Fontos volt számunkra, hogy a Sara Beauty Spa termékpalettáján szerepeljen olyan gyógynövényes lábápoló krém, ami kifejezetten a láb túlterheltsége, feszülése esetén nyújt megoldást. Ugyanakkor, ahogy más termékeink esetében megfigyelhető, a lábkrémtől is összetett hatásra lehet számítani. A frissítő és regeneráló lábkrém komplex növényi hatóanyagai révén nemcsak az elnehezült lábak által okozott kellemetlen érzést enyhíti, hanem táplálja és mélyen hidratálja is a bőrt. Bőrápoló tulajdonságainak és könnyen beszívódó formulájának köszönhetően gyors elsősegélyt jelent a száraz, repedezett bőr számára.

Milyen növényi hatóanyagoknak köszönheti különleges gyógyerejét a lábápoló krémünk?

A vadgesztenye legértékesebb hatóanyaga a magjában található eszcin, amiről köztudott, hogy az érbetegségek leghatékonyabb ellenszere: akadályozza a vérrögképződést, erősíti az érfalakat, serkenti a vérkeringést. Gyógyhatásainak köszönhetően hathatós segítséget nyújt visszérbetegségek esetén, de a duzzanatok enyhítésére is kiválóan alkalmas.

Az orbáncfű a népi gyógyászatban elsősorban a depresszió és az idegi eredetű hangulatzavarok gyógyírjaként ismert. Kevesen tudják, de gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásának hála a bőrápolás terén sem feledkezhetünk meg róla. A vadgesztenye és az orbáncfű hatásait hűsítő mentával egészítettük ki, ami a gyógyhatású lábápolók, lóbalzsamok klasszikus összetevője: élénkíti, revitalizálja a fáradt lábakat, enyhíti a fájdalmat, és serkenti a vérkeringést.

A bőrápoló hatást a shea vaj és az urea tökéletesíti. A shea vaj nyugtatja, hidratálja és regenerálja a megviselt bőrt, míg az urea a bőr nedvességtartalmának megtartásáért, a rugalmas és fiatal hatásért felel.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem