Így készítsd fel bőrödet a tavaszra! 1.

2021.03.26
igy-keszitsd-fel-borodet-a-tavaszraA tavasszal együtt megérkezik a vágy is: kitárni az ablakokat, hagyni, hogy beáramoljon a napfény a föld és a virágzó fák fűszeres-balzsamos illata, és velük együtt megújulás szele is. Kívül és belül.
Kezdd a változást a bőröddel, amit a hosszú, hideg hónapok időjárása alaposan megviselt, jöhet a bőrradírozás, és a tápláló-regeneráló hidratálás!De mindenekelőtt: selejtezz!


Minden megújulás ott kezdődik, hogy megválunk a régi, feleslegessé vált dolgainktól, melyekre már nincs szükségünk, és csak az energiánkat szívják- legyen az tárgy, berögződés vagy emberi kapcsolat.
Úgyhogy irány a fürdőszoba! Tisztítsd meg a kozmetikai polcot a lejárt szavatosságú vagy „nemszeretem” porfogó kozmetikumoktól, amik cska a helyet foglalják, vagy rosszabb esetben bőrirritációt okozhatnak. Ideje frissíteni és helyet adni az új kedvenceknek!


Keltsd új életre a bőrödet!


A hosszú, hideg téli hónapok alatt bőrünk elrejtőzött a vastag sálak, pulcsik és meleg kabátok mögé. De a környezeti hatások elől nem tudott elbújni: az időjárás és a fűtés szárító hatása alaposan megviselte, érdessé, vízhiányossá és irritáltá tette.
Ilyenkor segít az alapos bőrradírozás! Itt az idő megszabadulni a bőrödre tapadt szennyeződésektől, elhalt bőr-hámsejtektől, hogy az újra egészséges, puha és fényes legyen, valamint a krémekkel bejuttatott hatóanyagok is könnyebben kifejthessék hatásukat.
A Sara Beauty Spa só-és cukorradírjai nemcsak a bőrradírozásban, de a bőrápolásban is hatékonyak.
Eltávolítják bőröd elhalt hámrétegét, majd oliva-, mogyoró-, szőlőmag, és argán olajjal puhítják, hidratálják, megfiatalítják a bőrödet, hogy az gyönyörű és selymesen puha legyen.Hidratálás


A hámlasztás után jöhet a hidratálás!
Bőrödből egyre többet mutatsz meg a tavasznak, ezért fontos, hogy rendbe hozd, elegendő tápanyaggal lásd el, és felkészítsd őt a fokozódó napsugárzásra.
A hámlasztás után érdemes utoljára egy zsírosabb, tápanyagokban gazdag hidratáló kémet választani, mint a kakaóvaj tartalmú Sara Beauty Spa kókuszos hidratáló krém , majd ezután áttérni a könnyedebb testápolókra.
Ugyanis a hőmérséklet emelkedésével a bőr faggyútermelése is növekedhet.
Mivel tavasszal hajlamosak vagyunk jobban izzadni is, a könnyebb testápolók segítenek tisztán tartani a pórusokat.Könnyebb napok, könnyebb krémek


Tavasszal nemcsak ruháinkat és sminkünket cseréljük le pasztelebb, vidámabb árnyalatokra, a komor, mély tónusok helyett. Az arckrémekben és illatokban is könnyedebb, légiesebb, virágosabb termékeket keresünk.
A napsütéssel teli hónapokban jöhetnek a könnyű, vizesebb állagú, azonnal felszívódó krémek, melyek szabályozzák bőrünk nedvességtartalmát, anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat, és szükség esetén biztosítják a fényvédelmet is.
Ilyen a Sara Beauty Spa kamillás-E-vitaminos nappali krém, vagy a Selyem és jázmin kollagén arckrém.

Pinterest