Januári szépségrecept – BŐRRIADÓ

2023.01.05
Januári szépségrecept - BŐRRIADÓ

Véget értek az ünnepek, nehezen bár, de beindul az új esztendő. Egyes elgondolások szerint a január nem 31 napos, hanem annál jóval hosszabbnak érezhető. Az ünnep csillogással, pihenéssel teli percei lassan emlékké válnak, a tavasz még túl távoli, marad a szeszélyes idő és a sötét. A hirtelen jött csendben halld meg bőröd kérését, hiszen feltöltésre, tápanyagokra, törődésre szomjazik. Az ünnepi rohanásban talán elfeledkeztél róla, bár Decemberi szépségrecept ünnepre hangolva című cikkünkből persze megfogadtál néhány jótanácsot. Most merüljünk el jobban a remineralizálásban, az alakformálásban és a hidratálásban!

Alak barátságtalanság

Az ünnepi trakta ízgazdag percei bizony nyomot hagyhattak bőrödön és alakodon. Nem véletlen, hogy a legtöbb fitness bérletet januárban értékesítik, és a masszőrökhöz is egyre többen érkeznek zsírbontó, alakformáló hatású, narancsbőr gyilkos kezelésekre. Neked is adott a lehetőség arra, hogy a természet erejével gazdagított készítmények és a közönségkedvenc testtekercselő fóliával finomíts vonalaidon. Ajánld masszőröd, kozmetikusod figyelmébe, ha pedig szakemberként olvasod sorainkat, indítsd a 2023-at egy közönségkedvenc szolgáltatással.

Bőrradír, sóradír, testradír

A különböző tápláló hatóanyagú és szemcseszerkezetű bőr- és testradírok nemcsak nyáron, télen is nagy szolgálatot tesznek. Az elhalt hámsejtek eltávolítása kíméletes peeling a bőrnek, mely után szinte szó szerint fellélegzik. Ha megtisztítottad az elhalt hámsejtektől, apró, felületi mikroszennyeződésektől, akkor sokkal hatékonyabban tudod majd bevinni a testápoló és archidratáló készítmények tápláló összetevőit, így hatékonyabb lesz a bőrhidratálás szépítő folyamata.

Száraz kezek hava

Noha a hó még várat magára, a kezeket így is számos megpróbáltatás éri a mindennapok során. Gondolj csak a gyakori kézmosásra! Használj teafaolaj tartalmú szappant, amely fertőtlenítő hatású, ugyanakkor értékes összetevőinek hála nem szárítja a bőrt, segíti nedvességtartalmának egyensúlyát. Ennek ellenére a gyakori és alapos kézkrémezést a téli időszakban nem lehet megúszni. Kint hűs, szeles, időnként ködös és esős az idő, bent pedig fűtés van, így száraz, meleg időbe érkeznek meg a kezek. Ezen körülmények száríthatják a bőrt, így tegyél ellene. Ne aggódj, egy kenés nem zökkent majd ki a feladataidból: a villám felszívódású, limitált kiadású Sült alma, Hókifli és Mézeskalács krémek segítenek a megfelelő és villámgyors táplálásban.

Bőrvédelem a testedre szabva

Egy tápláló összetevőkben gazdag tusfürdővel vett zuhanyozás vagy fürdés után tested felemelegszik, így készen áll a táplálásra és a hatékonyabb bőrvédelemre. Válassz testápolót, mellyel minden tisztálkodás után kend be a teljes testfelületedet. Arcodat se hagyd ki a hidratálásból. 30 év felett szinte kötelező a kollagén tartalmú arckrém használata, a húszas éveidben pedig törekedj a megelőzésre, hiszen arcod lenyomata életmódodnak, szokásaidnak és táplálkozásodnak is.

A testápolást nem lehet elég korán kezdeni! Építsd fel tudatosan téli testápolási protokollodat, és legyél napról napra ragyogóbb a téli szürkeségben is!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem