Lábápolás télen-nyáron

2022.08.31

Lassan vége a nyárnak, és újra beköszönt a zárt cipők időszaka. Azonban az előttünk álló őszi-téli szezonban is ugyanolyan fokozott figyelemmel kell fordulnunk lábaink szépsége, egészsége felé, mint ahogy azt nyáron is tettük. Akkor, mikor amúgy nap, mint nap a figyelem középpontjában voltak a lábaink, így sem időt, sem energiát nem sajnáltunk arra, hogy otthon vagy szalonkörülmények között igényes pedikűrrel és megfelelő lábápolással gondoskodjunk róluk.

Könnyű állagú pedizselék használata a mindennapokban

Hiába a zokni és a zárt cipő, a kirepedezett sarok, a száraz, érdes bőr éppoly kellemetlen ősszel is, mint nyáron. Ezért semmiképp sem szabad száműznünk a fiók mélyére azokat a minőségi lábápoló készítményeket, amik rendszeres használat mellett a hűvösebb időben is gondoskodnak lábaink szépségéről, puhaságáról. Ilyenkor is igyekezzünk olyan hatékony, gyors felszívódású, könnyű géles állagú krémeket használni naponta, amik nemcsak táplálják, de regenerálják is megfáradt lábainkat. Egy rohangálós, talpon töltött hosszú nap után vagy egy hétvégi túrázást követően lábainknak igazi felüdülést nyújthat a zsíros lábkrémek helyett egy frissítő citrusos-mentás pedizselé. A sajgó lábakat nyugtatja, és akár indulás előtt is használhatjuk ezt a terméket, mert a gél gyorsan felszívódik, így nem fog a cipőben csúszkálni a lábunk.

A száraz, kirepedezett sarkak ellenszere: a sarokpuhító krém

A kirepedezett sarok nemcsak esztétikai probléma, hanem a mélyebb, elhanyagolt repedések akár komoly fájdalommal is járhatnak. Éppen ezért évszaktól függetlenül heti többszöri alkalommal is ajánlott értékes hatóanyagokat tartalmazó, extra hidratáló, bőrpuhító sarokpuhító krémet alkalmazni. Ezek a krémek nemcsak a már meglévő repedéseket tüntethetik el látványosan, hanem az újabbak kialakulását is megelőzhetik. Zuhanyzás után vagy lábfürdőt követően, miután alaposan szárazra töröltük a lábunkat, célszerű a sarokpuhító krémet használni. Mindezek mellett pedig mindig legyen kéznél egy tartós talpreszelő is, amivel pofonegyszerűen, mégis kíméletesen lehet az elszarusodott részeket, a bőrkeményedéseket eltávolítani.