Magyarország masszázs indikátorai - avagy, masszázst mindenkinek!

2021.09.14
Magyarország masszázs indikátorai - avagy, masszázst mindenkinek!

Masszőrhöz járni nem luxus, hiszen egészségünk megőrzését is támogatjuk vele, de preventív jellege mellett bizony sok esetben nagyon sokat tud segíteni és javítani az életmódból adódó kellemetlenségeken. A Masszőrök Országos Szövetségének szuper szakembereit faggattuk ki, hogy mik azok a tipikusan életmódbeli problémák, ami miatt masszázs kell a magyarnak? Talán a mindenki által emlegetett stressz? Az ülőmunka ártalmai? Vagy épp a fokozott igénybevétel? Netán a mozgásszegény életmód? Mottónk az, hogy Masszázst mindenkinek, de vajon tényleg mindegy kinek?

Covid a stresszfaktor

Sajnos 2020-ban egy új szót tanult meg a világ, ez volt a Covid. A makacs vírus, egyenlőre nem tágít világunkból, gyógyulás utáni mellékhatásai pedig korántsem kellemesek. Van azonban, aki éppen a koronavírus miatt stresszel, mert fél. Más azért tart tőle, mert már elkapta, vagy közeli családtagja esett át rajta, vagy ami a legrosszabb, ebből fakadóan fájdalmas veszteség érte. Ezek mind nyomják a magyar ember vállát, méghozzá szó szerint. A masszázs kiváló stresszoldó. Mivel a stressz számos betegség kiváltó okat lehet, így a megelőzése mellett a feloldása kiemelten fontos lehet.

Az ülőmunka ártalmai

Home office. Szintén egy olyan szakkifejezés, amely bár trendi és jó dolog, sok ember életébe váratlanul esett be. A lakás, az otthon nem feltétlen alkalmas ugyanis hosszú távon irodának. Egy nappali szoba bútorzatának ergonomikus kialakítása nem az otthoni munkavégzésre lett megálmodva, hanem a pihenésre és a kikapcsolódásra. Nincs megfelelő íróasztal, a derekat és a hátat megfelelő helyzetben tartó székkel. A monitor magassága sem megfelelő, ahogyan a kezeket sem jók tartjuk akkor, ha mondjuk az étkezőasztalnál, vagy a kanapén ülve kap el bennünket a munkakedv. Fentiek egytől egyig kiválthatják a nyakak, a vállak, a hátak és derekak sajgását, melyeket orvosolni kell, hiszen a szabad, fájdalommentes mozgást megakadályozó tényezők.

Mozgásszegény életmód

Sokan azzal mentik fel magukat a sportmentes élet alól, hogy nincs idejük, holott tudható, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen. Bosszantó, de igaz mondás ez a nemszeretem dolgokra. A lustaság azonban nem kifizetődő és hirtelen felugró, jelentős túlsúlyhoz vezethet. Ízületeink azonban nincsenek hozzászokva a fokozott terheléshez, ezért a megnövekedett tömeget már nehezen cipelik és jön az itt fáj, ott fáj bosszantó érzése.

Túl sok fizikai igénybevétel

Az előző pont ellentéte ez, hiszen van aki a munkájából adódóan sokat mozog, pakol, emel, cipel. Esetleg sportol, méghozzá nem szakszerűen. Ha profi módon bemelegít és nyújt le, akkor is előfordulhatnak izomhúzódás, kisebb-nagyobb kellemetlenségek.

Fenti okok ellen is tehetsz, hiszen a masszázs életminőséget, közérzetet javító, regeneráló és fájdalomcsillapító tevékenység. Vendég akad bőven, csald magadhoz valamennyiüket úgy, hogy a fenti okokat témaként használva szólítod meg őket közösségi média felületeiden. Sikeres őszt kívánunk, hozzá pedig blogunk olvasnivalóit is jó szívvel ajánljuk!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem