Masszázs Live Gyógyfogások – Élménybeszámoló

2022.09.21
Masszázs Live Gyógyfogások – Élménybeszámoló

2022 szeptemberében ismét egy újdonsággal leptük meg hazánk masszőr szakembereit. Célunk az innováció mellett a tájékoztatás, az információátadás és a közösségépítés volt. Az első adás témáját korunk egyik népbetegsége ihlette: a mozgásszegény életmódot élő, ülőmunkát végző páciensek kezeléséről szólt. A Gyógyfogások mellett pedig Bánfalvi Renáta Szelenge gerincedző mutatott olyan gyakorlatokat, amelyek lazítanak, emellett pedig nyújtó és fájdalomcsillapító hatásúak. A masszőr szakembereket Darabos Dávid, a Sara Beauty Spa márkanagykövete képviselte, házigazdánk pedig a Sara Beauty Spa márkamenedzsere, Korondán Gábor volt.

Mini anatómia és termék premier

Nagy sikerrel futott a közösségi médiafelületeken az a kis videó, amelyben élő, anatómiai modellen mutatta be Dávid azokat az izmokat, amelyek érintettek lesznek a Gyógyfogások első részében. Ha lemaradtál róla, akkor kattints ide és nézd meg, érdemes!

Izmok a háton

Dávid a bevezető részt követően szó szerint a kezébe vette az irányítást, és egy színes szemléltető fotón bemutatta az érintett izmokat, izomcsoportokat és azon területeket, amelyeket a Masszázs Live során kezelni fog. Bemutatta a trapézizmot, amely a stresszt cipeli. A lapockaemelő, valamint a kis és nagy rombuszizmok a váll és a lapocka mozgásában vesznek részt. Mivel mélyizmokról van szó, itt mutatott egy trükköt is. A széles hátizom a derékproblémák kapcsán lesz érintett, és Szelenge is mutatni fog pár gyakorlatot, amellyel orvosolható a derékfájás.

Élő modelles bemutató

Szelenge kapta a hálás feladatot, hogy Dávid rajta mutathassa be a gyógyfogásokat. A trapézizom masszírozása során említette masszőrünk, hogy általában ez az izom nagyon túldolgozik, be van feszülve, begyűjti a mindennapi stresszt. Nemcsak fizikailag, de lelkileg is érdemes kezelni ezt a területet. Ezzel kapcsolatosan Gábor két bestseller terméket is ajánlott, a Feketenadálytő-Rozmaring Gélt, valamint a gyorsan felszívódó, Kannabisz és Árnika Krémzselét, amely 24 gyógynövény összetevőjével az izomfeszültség oldására is tökéletes.

Masszázsolaj vagy masszázskrém?

A lapockaemelő izom masszírozásához egy trükköt is mutatott Dávid, amelyet megtekinthetsz ide kattintva. Márkanagykövetünk kiemelte, hogy lelkileg is kezelni kell a vendégeket, hiszen az izomfeszülést olajokkal, a lelki támogatást pedig aromákkal (pl. rozmaring és levendula) tehetjük meg. Irodai masszázsnál az olajat nem javasolja, a mélyizmok masszírozása esetén tökéletesek a gyorsan felszívódó krémek és gélek, hiszen nem annyira csúszósak, viszont nem kenjük össze a vendég ruháját. A negyedik fogásnál, a széles hátizom esetében figyelni kell, hogy a gerincre ne nyomjunk rá. Ennél a területnél terméktipp is elhangzott, az új, tégelyes kiszerelésű hűsítő és melegítő hatású lóbalzsam, amely ár-érték arányban népszerű kiegészítő masszázstermék.

Szelenge gyakorlatai

Kíváncsiak voltunk rá, hogy miket javasol egy gerincedző! Szelenge otthoni körülmények között, bárki számára elvégezhető mobilizációs gyakorlatokkal készült, amelyek sokat segítenek az izmok átmozgatásában. A klasszikus karkörzés, mint bemelegítés gumiszalaggal vagy partvisnyéllel tökéletes gyakorlat. Már az ágyban is elvégezhető, fekvő, napindító, reggeli gyakorlatot is mutatott derékfájósoknak, a merev csípőízület lazítására. A sok ülés miatt a farizom feszessé, inaktívvá válhat, viszont gyakorlattal lazítható. Végül egy fájdalomcsillapító hatású gyakorlatot, majd egy háti gerinc lazítására alkalmas mozdulatsort mutatott be Szelenge. Az egyenes tartáshoz vezető zárógyakorlata pedig szintén hatékonyan hozzásegíthet a fájdalommentes élethez.

Tarts velünk legközelebb is, hiszen hamarosan új epizóddal jelentkezik a Masszázs Live!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem