Mutasd a lábfejed, megmondom, ki vagy – Indul a pedikűrszezon!

2023.05.09
Mutasd a lábfejed, megmondom, ki vagy – Indul a pedikűrszezon!

Már csak hetek kérdése, hogy beköszöntsenek a nyári napok, és a zárt lábbelik helyét átvegyék a cipősszekrényben a különféle fazonú szandálok és papucsok. Igazi örömhír ez a lábaknak, hiszen végre kiszabadulhatnak a püffesztő bezártságból, és kedvükre szellőzhetnek a friss levegőn. Mindez persze azt is jelenti, hogy sokkal több gondot kell fordítanunk a lábfejünk megjelenésére, hiszen közszemlére tesszük őket, és legyünk őszinték: bizony, megítéltetünk a körmeink, és úgy en bloc a lábfejünk ápoltságáról (is). Míg a zárt cipők időszakában akár elegendő is lehet a mindennapos tisztálkodás, nyáron érdemes külön gondot fordítani az ápolásra, kezelésre – és ennek egyik kiváló módja, ha a fürdősót lábáztatóként használjuk.

A fürdősó csodákra képes, a lábadon is

A fürdősók áldásos hatásairól már olvashattál korábbi Tedd izgalmassá a fürdőszobai rutinodat fürdősóval! című blogcikkünkben, de elevenítsük fel gyorsan és röviden, milyen pozitívumai vannak a bőrünkre nézve:

  • Táplál: a különféle ásványi anyagokat látványosan meghálálja a bőröd, egészségesebbé és ellenállóbbá válik.
  • Ápol: a fürdősó egyik üdvös hatása, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, ami a lábfej tekintetében nagyon fontos, hiszen a folyamatos terhelés miatt a bőr több helyen megvastagszik. Ráadásul a szorosan sorakozó lábujjak közötti bőrfelület is kritikusnak mondható, mert fogékonyabb lehet a bepállásra, gombás fertőzésekre, és a fürdősó ezt a kényes területet is segít rendben tartani.
  • Kezel: a lábfej fokozott terhelésének fájdalmas következményei lehetnek, ami bedagadással is járhat, és a lábáztatóként használt fürdősó segíthet ezek csillapításában.

A fürdősó tehát fontos szerepet játszik abban, hogy a lábfejed egészséges és esztétikus legyen. Természetes nem váltja ki a pedikűrös munkáját, nem is ez a célja, de az biztos, hogy ha a rendszeres pedikűr közé beiktatod a fürdősó használatát, hosszabb ideig marad szép és ápolt a lábfejed. A Relaxáló Fürdősó és Lábáztató Só - Levendula - 330g alkalmazása tökéletes előkészítése minden lábápolásnak, pedikűrnek.

Vegyük például a bőrkeményedéseket! A túlzott terhelés (például állómunka) és folyamatos mechanikai hatás (többek között a nem megfelelő cipő viselése) miatt elkerülhetetlen a bőrkeményedések megjelenése a lábfejnek azon részein, ahol járás és állás közben érintkezik a talpad a talajjal. Bár leginkább esztétikai problémának tekintjük ezeket, voltaképpen egészségügyi szempontból is kockázatosak, mivel táptalajt nyújtanak a kórokozóknak, ráadásul idővel berepedezhetnek, ami rendkívül fájdalmas.

A pedikűrös egyik legfontosabb feladata, hogy eltüntesse a bőrkeményedéseket, hogy a bőr puha és egészséges maradjon. A lábfürdőt viszont te magad is bármikor elkészítheted, és hidd el, nemcsak a lábfejed lesz tőle szép, hanem még az idegeket is kisimítja, és a lelkedet is megnyugtatja ez a kellemes, tökéletes énidőként is értelmezhető szeánsz!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem