Nyári arcápolási szokások a ragyogó arcbőrért

2021.08.03
Nyári arcápolási szokások a ragyogó arcbőrért

Az arc az év minden szakaszában különleges ápolást igényel, aminek bár alappillérei változatlanul a tisztítás-tonizálás-hidratálás, a hangsúlyok évszaktól függően máshova kerülnek, illetve a megfelelő kozmetikumok kiválasztása is eltérő szempontok szerint történik.

Nyáron más típusú környezeti hatásoknak van kitéve a bőrünk, mint télen. A magas hőmérséklet hatására a bőr erőteljesebben izzad és zsírosodik, így a környezetben található por és különböző szennyezőanyagok könnyebben megtapadnak, és tömítik el a pórusokat. A bőr másik ellensége az intenzív napsugárzás, mivel a napfény – minden jótékony tulajdonsága ellenére – jelentős szerepet játszik a bőr öregedésében. Nem meglepő, hogy úton-útfélen a napvédőszerek használatának fontosságáról hallunk, hiszen ezek segítenek megőrizni bőrünk fiatalságát és rugalmasságát.

A fényvédelem mellett viszont szükség van olyan arcápolási szokások kialakítására, amelyek hatékonyan készítik fel bőrünket a nyári időszakban a környezeti kihívásokra. Lássuk ezeket most sorban!

A hibátlan arctisztítás

A szálló por magas koncentrációja és a fokozott verejtékezés miatt a nyári arctisztítási rutinban a zsírtalanításnak és a pórusösszehúzásnak kiemelt szerepe van. Az arctisztító tej és a tonik mellett érdemes olyan habzó tisztítószereket is használni, amelyek gyengéden távolítják el a szennyeződéseket. Bár általában nem ajánljuk, a nyári időszakban a naponta többszöri arctisztítás is kifejezetten jótékony hatású. Ahogy az arcradírozást sem árt hetente többször megismételnünk, ami segít az elhalt bőrsejtek eltávolításában.

A hidratálás lépései

A sós fürdővíz és a légkondicionáló használata nyáron komoly bőrszárazságot idéz elő, így a bőrtípusunknak megfelelő arc hidratáló kiválasztása esszenciális. A testesebb, zsírosabb krémek helyett részesítsük előnyben a selymes hatású, könnyű állagú és gyorsan beszívódó természetes kozmetikumokat!

A nyári hidratáló krémeknek négy fontos szempontnak kell megfelelniük:

  • bőrnyugtatás,
  • víz és vitaminok pótlása,
  • öregedésgátló és frissítő hatás,
  • fényvédelem.

A Sara Beauty Spa nappali hidratáló arckrém könnyed textúrával és kamillakivonattal simogatja és nyugtatja a bőrt, növényi olajokkal kényezteti, illetve növeli a rugalmasságát. A legfontosabb bőrápoló összetevőnek, az E-vitaminnak köszönhetően mérsékli az öregedési folyamatokat, és visszaállítja a bőr természetes egyensúlyát.

A nappali arckrém használata mellett érdemes gondolni az éjszakai hidratálásra is, hiszen éjszaka nő a bőrünk vérellátása, így könnyebben beszívódnak a hatóanyagok. Erre a célra tökéletesen megfelel egy nappali és éjszakai használatra egyaránt alkalmas hidratáló arckrém. A kollagéntartalmú, mandarinos nappali és éjszakai arckrém citrusos illatokkal leng körül, és növényi olajokkal szabályozza a bőr nedvességtartalmát, varázsolja puhává, selymessé és rugalmassá az arcbőrünket.

A kollagén áldásos hatásait tapasztalhatják meg azok is, akik jázminos kollagén arckrémünket választják. A kollagén elsőrangúan hidratál, megakadályozza a bőr rugalmasságának elvesztését, hatékonyan feszesíti, táplálja azt, kiegyenlíti a tónusát, egészséges és természetes ragyogással vonja be a felületét. A hidratálás mellett ne feledkezzünk meg a napvédelemről! Válasszunk a bőrtípusunkhoz igazított, megfelelő faktorszámmal rendelkező napozószereket, kozmetikumokat!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem