Öt kérdés, ami sokakat foglalkoztat masszázs előtt

2020.09.28
Öt kérdés, ami sokakat foglalkoztat masszázs előtt

Mennyire kell levetkőznöm?

A masszázsok többsége ruha nélkül történik, kivéve a fehérneműt, amit magunkon tartunk. A nők esetében a melltartót érdemes levenni, mivel a pántok akadályozzák a masszőr munkáját, illetve a masszázskrémek és olajok is összekenhetik őket.
A legtöbb esetben a masszőr egy lepedővel letakarja a nem masszírozott területeket, hogy komfortosabban érezhessük magunkat, illetve ne fázzunk.

Mi van, ha a masszázs fájdalmat okoz?

Tévhit, hogy a masszázs, akkor hatékony, ha fájdalmas!

Sőt! A fájdalom az izmok további megfeszülését okozhatja, ami megnehezíti a masszőr dolgát, hisz a masszázs egyik lényege, pont az izomlazítás lenne.

Az izom, ín, kötőszövet fellazítása, letapadásainak oldása együtt járhat némi jóleső fájdalommal, de ezek átmenetiek. Ha túl erős a nyomás, vagy valami nem esik jól, azt mindenképp érdemes jelezni!

Mit tegyek, ha gátlásos vagyok?

Semmi. Lehetsz az a súlyod, hegeid, a pattanásos bőröd és még számtalan dolog miatt, de ez ne tartson vissza! Akkor se aggódj, ha nem volt időd gyantázni, borotválkozni, attól, hogy szőrös a lábad, még lehet sikeres egy masszázs! Egy profi masszőr nem ítélkezik, hanem A professzionális masszázsterapeuta nem ítélkezik az d (és más lágy szövetekre) összpontosít.

“Illik-e” beszélgetnem a masszőrrel?

Bár van, akik  szívesen beszélgetnek masszázs alatt, de ezt nem kell kötelezőnek érezned. Végül is kezelésen vagy, nem koktélpartin! Ha úgy esik jól csak lazulj csendben, csukott szemmel, ebből a masszőr is érteni fogja, hogy mire vágysz. Természetesen, ha valami nem esik jól, azt mindenképp jelezd!

Mi történik, ha elalszom közben?

A masszázs közben ez is gyakran előfordul. Tekintve, hogy a legtöbben kialvatlanul és tele stresszel jutnak el a masszőrhöz, a masszázs alatt végre annyira ki tudnak kapcsolni, hogy elalszanak a masszázságyon.

Nyugodj meg, a masszőröd akkor sem fog megrökönyödni, ha közben horkolnál vagy csurogna a nyálad, ezek is gyakran előfordulnak ebben a pozícióban.

Pinterest
Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem