Ózongenerátorok a masszőrök szolgálatában

2021.10.07
Ózongenerátorok a masszőrök szolgálatában

Minden, amit az ózonos fertőtlenítésről tudni érdemes

A Masszőrök Országos Szövetsége oldalán rendszeres téma a vírusvédelem, valamint a fertőtlenítés kérdésköre illetve mi is írtunk már róla, ebben a cikkünkben. Az alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítés egyik nagyszerű módja az ózonos, amely napjaink pandémiás időszakában került elő. Az ózongenerátorral történő fertőtlenítés azonban nem új keletű dolog. Tudtad, hogy az Országos Mentőszolgálat a mentőautókat is ózongenerátorokkal fertőtleníti?

Mire jó ez pontosan?

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag. Pontosan olyan univerzális, mint ez a masszázskrém, csak éppen más módon fejti ki hatását. Ha ózonnal fertőtlenítesz, akkor masszázs szalonod nem csak a látszat tisztaságot mutatja majd, hanem ott is baktériummentes lesz, ahol a papok már senkivel sem táncolnak! A látható helyek tisztántartása rutinból megy, hiszen takarítani és fertőtleníteni mindenki szokott. Igen ám, de minden szolgáltató helyen, vagy akár lakásban is akadnak olyan hozzáférhetetlen helyek, rejtett kelmék, matracok, szőnyegek, vagy egyéb textíliák, melyek mélyére sehogyan sem tudsz lejutni.

Így működik egy ózongenerátor

Az ózongenerátor készülék környezetbarát módon a levegőből nyeri ki és állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt. A halmazállapota légnemű, ennek köszönhetően jut be a kárpitos felületek mélyére, de behatol a fa és egyéb bútorok rostjaiba. Eljut a padló réseibe, a fugákba, elér a megközelíthetetlen helyekbe, résekbe, zugokba is.

Az ózonos fertőtlenítés 5+1 előnye

  1. Teljesen vegyszermentesen, mégis kényelmesen, gyorsan és alaposan fertőtleníti masszázs kezelődet.
  2. Hatékonyan számol le a baktériumokkal, a vírusokkal, a penésszel, a gombákkal, az atkákkal és egyéb élősködőkkel is.
  3. Megszűnteti az olyan kellemetlen szagokat, mint a doh, vagy a dohány füst.
  4. Extra erős fertőtlenítő anyaga 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór.
  5. Halmazállapotának köszönhetően a nehezen elérhető, sőt az elérhetetlen felületeket is fertőtleníti!
  6. A hagyományos, vegyszeres takarítás esetén a mikroorganizmusok egyfajta védelmet építhetnek fel, így nem éred el tartósan a kívánt hatást. Az ózonkezelés ellen azonban nincs fegyvere a kórokozóknak.

Az ózon használata

Nagyon fontos, hogy ha ózongenerátort bérelsz, vagy vásárolsz, minden körülmények között tartsd be a gyártó ajánlásait, olvasd el figyelmesen a használati útmutatót és szóról szóra aszerint járj el, ahogyan azt abban leírják. Az alábbi szösszenet csak tájékoztatatás, hogy nagyjából megismerd, miként is működik egy ilyen készülék!

  • Zárd be a fertőtlenítésre váró területet, jelen esetben a masszázs kezelőt.
  • Úgy helyezd el a készüléket, hogy a levegő átáramlása zavartalan legyen.
  • Állítsd be az időzítőt és távozz a helységből. Zárd be az ajtót is.
  • Amennyiben lejárt a program, várakozz minimum fél órát, csak ez után nyiss be, majd azonnal szellőztess ki.
Ne felejtsd el legfőbb masszőr munkaeszközödet sem tisztán tartani. Hogy mire gondolunk? Hát a kezeidre! Tisztítsd őket a fertőtlenítő hatású Folyékony teafaolajas szappannal és segítsd szalonod működését masszőröket támogató cikkeink böngészésével. Tartsd tisztán munkahelyedet és élettereidet sikerrel!
Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem