Sóradír vagy cukorradír, melyiket szeressem?

2024.03.25
Sóradír vagy cukorradír, melyiket szeressem?

Cukorral vagy sóval jobb radírozni a bőrt? Gyakori és teljesen jogos kérdés, ahogyan az is, hogy egyáltalán kell-e, és milyen rendszerességgel érdemes vagy ajánlott bőrradírt használni. Van-e évszakspecifikus készítmény és vajon fontos-e, hogy az adott termék olajos vagy krémes bázisú? Cikkünkben felfedjük a bőrradírok rejtett titkait!

Mikor érdemes bőrradírt használni?

Ez attól is függ, hogy mi a célunk a peelinggel. Amennyiben az arcunkat szeretnénk mély hidratálni és alaposan megtisztítani, akkor javasoljuk, hogy heti egy alkalommal mindenképpen használj bőrradírt. A hatás fokozása érdekében közvetlenül a radírozás után egy fátyolmaszk felhelyezése tovább fokozhatja a remineralizáló hatást.

Amennyiben teljes testre alkalmazzuk, akkor tökéletesen elő lehet készülni a bőrradírozással egy szőrtelenítő kezelésre, vagy egy kiadós napozásra. A bőrradírok ugyanis segítenek az egyenletes barnulásban oly módon, hogy a bőrfelületet egységesítik. Eltávolítják az elhalt hámsejteket, így segítve az egységesebb bőrkép kialakulásában. Erről Az egyenletes barnulás titka: a bőrradír című cikkünkben írtunk bővebben!

Érdemes szoláriumozás előtt is bőrradírozni, mert így nemcsak szebb lesz a szín, de elő is tudod hidratálni bőrödet, hiszen a nap és az UV-fény bizony kiszáríthatja a bőrfelületedet. Szanuázás alkalmával is kifejtik a bőrradírok áldásos hatásukat, hiszen a melegben felpuhult bőrfelületet még könnyebben és kíméletesen lehet kezelni.

Só vagy cukorradír?

Az, hogy milyen típusú bőrradírt választasz, nagyban függhet a bőrtípusodtól és attól, hogy mi az elsődleges célod a hámlasztással.

A sóradírt érdemesebb szárazabb bőrfelületen alkalmazni, mivel a só szemcsézete durvább, így könnyebben eltávolítja majd a bőrkeményedéseket és a kiszáradt részeket. Az erősebb hámlasztás azonban bizonyos területeken bőrpírt okozhat, amelytől viszont nem kell megijedni. A sóradírok eltávolítják a méreganyagokat, és a termékekben lévő tengeri só típusától függően hasznos ásványi anyagokat és értékes, bőrbarát hatóanyagokat tartalmaznak.

A cukorradírok puhább, finomabb szemcsézetűek, ezért őket főként érzékeny bőrűeknek ajánljuk, esetükben ugyanis ritkábban tapasztalható bőrpír, vagy viszketés. Nem karcolja meg a bőrt, jobban oldódik a vízben, és vivőanyagától függően ápol és hidratál. Próbáld már Bőrradír és Testradír - Citrus Cukorradír - 300ml termékünket? 

Ezért radírozz

A hámlasztás legyen az arcápolási rutinod része. Amennyiben reggel és este alaposan megtisztítod a bőrt a sminkelés előtt és este is lemosod, akkor is vannak olyan mikro- és nano szennyeződések, valamint elhalt hámsejtek, amelyek ennek ellenére is felhalmozódhatnak a bőrben. Ezért olyan fontos, hogy rendszeresen végezz arc- és testradírozást. Amikor leradírozod a bőröd, az új lélegzethez jut, felfrissül, segítheted regenerálódni, a pórusok tisztításával pedig sokkal jobban és mélyebben szívódnak fel a peeling után alkalmazott krémek, szérumok és egyéb arcápoló kozmetikumok.

Olajos vagy krémes

A Sara Beauty Spa termékkínálatában mindkét típus megtalálható. Az olajos vivőanyagú radírokat erősen dehidratált bőrfelületek kezelésére ajánljuk, akár szaunázás során is, hiszen az olaj nemcsak vivőanyag, de könnyebb vele masszírozni a bőrt. A krém állagút viszont könnyebb lemosni, így ha rohansz, mindenképpen krém bázisú radírt alkalmazz!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem