Tervezd meg a lábápolási rutinod!

2021.02.22
Tervezd meg a labapolasi rutinod!

Míg a kéz- és arcápolást a szépségápolási rutin természetes részének tekintjük, a lábápolást hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Ideje jobban figyelni a lábainkra, hiszen az állandó terhelésnek kitett virgácsaink is megérdemlik a gondoskodást!


Miért fontos a lábápolás?


Nyilván esztétikailag is kiábrándító egy bőrkeményedéses láb és berepedezett sarok látványa, de egészségügyi szempontból is kiemelt jelentősége van a lábápolásnak.
A lábaink testünk súlyát cipelik, így napközben folyamatos terhelés éri őket. Emellett a szoros, zárt és különböző divatcipők használata újabb kihívások elé állítja a futóműveket, amelyek például a szaruréteg megvastagodásával védekeznek a fokozott igénybevétellel szemben. Így alakulnak ki a gyűlölt bőrkeményedések, amelyek jelenléte különösen a strandszezonban válik zavaróvá.
A sarokrepedés sem kizárólag esztétikai probléma, és erre sem csak akkor érdemes figyelni, amikor a nyitott szandálok viselése miatt reflektorfénybe kerül. A repedésekben bizony könnyen megtelepednek a gombák és különféle kórokozók, így jobban tesszük, ha minél hamarabb nekilátunk a sarkak puhításának.


A lábápolás nagyágyúi: sarokpuhító és lábápoló krémek


A lábápolási rutin ideálisan egy kellemesen meleg lábfürdővel kezdődik, ami kellőképp megpuhítja a bőrt a problémás részek reszelővel vagy habkővel való eltávolításához. Az utolsó felvonásban kerülnek elő történetünk főszereplői: a pótolhatatlan sarokpuhítók és lábkrémek, amelyek megkoronázzák a tökéletes végeredményt.
Nagyon nem mindegy azonban, hogy erre a célra milyen kozmetikumot választunk, hiszen a megfelelő lábkrémnek egyszerre táplálnia, hidratálnia és puhítania is kell a bőrt. Most górcső alá vesszük a Sara Beauty termékeit, és adunk néhány tippet, hogy kiválaszthasd az igényeidnek megfelelő készítményt!


Valódi felüdülést jelent, ha az igénybe vett és fáradt lábakat nap végén egy kiadós lábmasszázs segítségével lazítjuk el, miközben természetes hatóanyagokkal tápláljuk a bőrt. Tökéletes választást jelentenek regeneráló hatású lábápoló pedizseléink, hiszen amellett, hogy helyreállítják a bőr nedvességtartalmát, és hasznos növényi olajokkal táplálják bőrünk védőrétegeit, mennyeien finom illatokba burkolják a testünket.


Frissítő hatású, citrusos-mentás lábgélünknek köszönhetően a fáradtság miatt elgémberedett lábak garantáltan újjászületnek. A hatóanyagok és az illóolajok gyors felszívódásáról a termék könnyű gél állaga gondoskodik.
A hidratálás mellett mozgásszervi bántalmak ellen, izomgörcsök és izomhúzódások enyhítésére ajánljuk a mentol, kámfor és fahéj gyógyhatásait egyesítő pedizselénket, amelynek hűsítő hatása kellemesen átjárja a fáradt végtagokat.
Ha szeretnénk megőrizni lábfejünk tökéletes lágyságát és simaságát, a sarkak rendszeres ápolásáról sem szabad megfeledkeznünk. A sarkunkon levő bőr a fokozott igénybevétel miatt hajlamos megkeményedni, aggodalomra viszont semmi ok: a szarurétegek fellazítását a megfelelő sarokpuhító maradéktalanul el tudja végezni.
A bőrpuhító összetevőket tartalmazó sarokpuhító krémünk a bőrkeményedés megelőzése terén nagyszerűen teljesít, így az erre hajlamosak számára gyors elsősegélyt nyújt a hétköznapokban. A kókuszolaj, shea vaj, olíva és körömvirág hatóanyagaival mélyen ápolja és hidratálja a bőrt, miközben a citromolaj és a mentol illatjegyeivel kényeztet.
A lábápolás a megfelelő lábkrémek nélkül elképzelhetetlen. Nézz körül webshopunkban, és találd meg nálunk kedvenc lábápoló kozmetikumaidat!

Pinterest