Viszlát, beállt derék és sajgó végtagok!

2021.08.27
Viszlát, beállt derék és sajgó végtagok!

Bár egy régi mondás úgy tartja, csak az elme gyenge, a test mindent kibír, a valóság az, hogy a mindennapi mókuskerék, a stressz, az egészségtelen, mozgásszegény életmód vagy éppen ellenkezőleg, a túlzásba vitt, kemény edzések, mind-mind negatív hatással lehetnek testünkre.

Azok, akik naphosszat állómunkát végeznek – például, mert a vendéglátóiparban dolgoznak –, éppúgy ismerik a fáradtláb-érzését, mint azok, akik egy élményteli, de megerőltető túrát követően este elgyötörten rogynak le a kanapéra. De a rendszeres sport, a nehéz fizikai munka vagy éppen a költözéssel járó cipekedés is hasonló tüneteket produkál, mint a beállt derék, a túlterhelésből adódó kellemetlen izomfeszülés és a sajgó testrészek.

A számítógép előtti ülőmunka és az ebből adódó helytelen tartás velejárója pedig az az égő érzés a nyak körüli csigolyáknál, vállizmoknál, amit egy kőkemény edzést követően – mikor elmulasztjuk belemelegíteni nyaki tájékot – szintén érezhetünk. De mit tehetünk ilyen esetekben?

A kendermagolaj és az árnika ereje

Ilyenkor jön jól, ha otthoni fegyvertárunkban, házi patikánkban lapul egy olyan hűsítő, nyugtató, regeneráló krém, ami gyors és hatékony megoldást nyújthat a nyilalló, hasogató érzésre. Törzsvásárlóink már biztosan ismerik 24 gyógynövény komplex tartalmú, kannabisz és árnika krémzselénket, ami most már nagyobb, 500 ml kiszerelésben is megvásárolható. Így még rendszeresebben használhatja a család apraja-nagyja.

Krémzselé, ami táplál, de nem hagy zsíros érzetet maga után

A nagyobb kiszerelés mellett krémzselénk mellett szól továbbá, hogy a hasonló krémekhez képest ennek hidratáló tulajdonságai is szemmel láthatóak, de legfőképpen érezhetőek. Sok regeneráló kenőcs, sportkrém – még a hatékonyabbak is – inkább szárítják a bőrt, mintsem táplálják, így mire megszűnnek a panaszaink, máris kezdenünk kell valamit a száraz, olykor érdes bőrfelülettel is. Vagy ellenkezőleg: gyakorta tapasztalni, hogy egy-egy gyógynövényes krém zsíros, tapadós érzést hagy maga után, ami napi többszöri használat mellett igen kellemetlen tud lenni. Nem beszélve arról, hogy mivel a szóban forgó krémek nem szívódnak fel rendesen, zsírosságuk a ruhákon is foltot hagy, amit csak nagy nehézségek árán tudunk eltüntetni.

Mindezen gondoktól megkímélheted magad, ha bizalmat szavazol hűsítő kannabisz-árnika krémzselénknek, és lecsapsz rögvest egy nagyobb kiszerelésű tégelyre. Ne hagyd ki az alkalmat, sőt, rendelj egyből egy kisebbet is, amit majd utazásaidra is magaddal vihetsz!