Ha eddig azt gondoltad, hogy az esti arctisztítás és krémezés az utolsó, amit aznap a bőröd érdekében tehetsz, akkor tévedsz!

Bár nyilván te is hulla fáradtan zuhansz ágyba, jó, ha tudod, hogy bőröd állapotát az alvásod is nagyban befolyásolja.

És itt nemcsak az alvás mennyiségére gondolunk! Ugyanis az sem mindegy, hogy milyen pozícióban alszol!

Miért ne aludj az oldaladon?

Ha te is legszívesebben oldalt fekve alszol, magzatpózba kucorodva, akkor van egy rossz hírünk!

Az oldalt alvás a párna nyomása miatt ugyanis sokkal jobban mélyíti a ráncokat, mint más pozíciók.

Leginkább az arcodon lévő úgynevezett nevetőráncoknak tesz rosszat, amelyek szimmetrikusan az orrtól indulva egészen az ajkakig húzódnak. Azon az oldalon tehát mélyebb lesz a nevető ráncod, amelyiken alszol. A párnától ugyanis kissé összenyomódik az arc.

Ezért felejtsd el a hason alvást!

A hason alvás leginkább az aknéra hajlamos bőr számára kedvezőtlen, mivel az arc és a párna közötti surlódás, dörzsölés is hajlamosíthat a pattanások megjelenésére, illetve a meglévő pattanások esetén fokozhatja a gyulladást.

Azzal is számolnod kell, hogy a lepedő számtalan baktériumot és allergént tartalmaz (verejték, bőrhám, nyál, poratkák, pollenek stb.) amely egyértelműen kedvez a bőrfertőzések és pattanások kialakulásának.

A hason alvás a kutatások szerint még inkább elősegíti a gyűlöletes reggeli arcpuffadást és a kollagénlebontást is. Emellett éppúgy elmélyítheti az apró ráncokat, mint az oldalt alvás.

Ráadásul, ha arccal merülsz a párnába, a bőröd helyett jó eséllyel a textília szívja magába az arckrémed értékes összetevőit is.

Akkor hogy aludjál?

Ha lehet a hátadon.

A háton alvás elvileg a legegészségesebb alvópozíció, amely többek közt bőrödre is pozitív hatással van: azáltal, hogy az arcodat több levegő éri, illetve nem gyűröd össze a párnával, csökkented a ráncok kialakulásának esélyét.

Természetesen az sem mellékes, hogy mennyit alszol!

 A bőrünk este 8 és 11 óra között van felszívóképessége csúcsán. Ilyenkor érdemes tehát felvinni az éjszakai arckrémeket. Ezt követően pedig irány az ágy, mivel éjszaka 11 és hajnali 3 óra között zajlik le a sejtek újraképződése és regenerálódása; ilyenkor termelődik a legtöbb kollagén és elasztin, melyek biztosítják a bőröd rugalmasságát. Az éjszaka hátralevő részében, hajnali 3 és 5 óra között a bőröd is megpihen, hogy másnap újra friss és ragyogó lehessen.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!