Nyakig ülünk a télben, minden erőnkre szükség van, hogy a hideg, sötét reggeleken kimásszunk az ágyból és nem igazán találunk semmit, ami kicsit is feldobna vagy motiválna minket.

De muszáj ennek így lennie?

A napfény hiánya a végtelen téli hónapokban leginkább a hangulatunkat kezdi ki.

A nap ugyanis felpezsdít, vitalizál, és az endorfin nevű (boldogság)hormon is leginkább a az ő hatására termelődik, télen erősen lecsökken a szintje. Kapunk viszont helyette a melatonin nevű (alvás)hormonból, nemcsoda, hogy gyakran vagyunk lehangoltak, enerváltak és sokszor legszívesebben átaludnánk az egész napot.

Az arra hajlamos embereknél többnyire ilyenkor alakul ki a szezonális depresszió. Épp ezért kell odafigyelned rá, hogy találd meg a módját a feltöltődésnek a legszürkébb téli napokban is!

Sportolj!

A testmozgás nemcsak testi, de lelki egészséged számára is elengedhetetlen!

Az aktív mozgás során felszabaduló endorfin hatására biztos, hogy órákig érezhető boldogság és elégedettség árad szét a testedben, nem beszélve a jogos büszkeségről! A mozgástól új erőre kaphatsz és elegendő motivációt szerezhetsz, hogy folytasd!

A rendszeres sport energiával lát el, amihez nagyon gyorsan hozzá lehet szokni, hiszen a endorfin egyfajta függőséget is okoz.
És akkor még nem beszéltünk az egyre formásabb alakról! 

Ha teheted, mozdulj ki a szabadba, a friss téli levegő már önmagában felfrissít és jobb közérzetet biztosít!

Izomláz, vagy megerőltetés esetén pedig a Sara Beauty lóbalzsamok hűsítik, nyugtatják és ellazítják a fáradt izmokat, ízületeket és segíthetnek a gyors regenerációban.

Masszíroztass!

Már maga az érintés is gyógyír testnek és léleknek egyaránt, de egy jó masszázs még ennél is többet tud: képes tökéletesen kikapcsolni.

Elűzi a stresszt, amelyet többnyire a hátunk, nyakunk és vállaink izmaiban tárolunk.

A vérkeringés felélénkül, az intenzív érintések során szervezetedet jóleső érzés járja át: oxitocin (szeretethormon) és a már említett endorfin szabadul fel.

Mindez jóleső érzést eredményez,  segít a kedélyállapot javulásában és a stressz elűzésében.

A Sara Beauty masszázskrém vagy masszázsolaj termékei csodás illatukkal és értékes összetevőikkel hozzájárulnak a tökéletes ellazuláshoz, miközben bársonyosan puhává varázsolják a bőrödet.

Wellness a fürdőszobában

Az aromaterápiás fürdők ideálisak egy kis lelki-szellemi kikapcsolódásra, felfrissülésre ezekben a depressziós téli hónapokban. 

A tökéletes ellazuláshoz jöhet egy megnyugtató, lágy zene, néhány mécses a kád szélére. Amíg a fürdővíz folyik érdemes alaposan átradírozni a bőrödet valamelyik Sara Beauty Spa cukorradírral vagy sóradírral!

Ezzel fokozhatod, felpezsdítheted a vérkeringésedet és a nyirokkeringésedet is, sőt a bőrödön keresztül a méreganyagok eltávolítását is elősegítheted vele. Lényeges, hogy alulról felfelé haladj végig a testeden, a lábujjaktól a szív irányába.

A bőrradírozás eltávolítja az elhalt hámsejteket és szennyeződéseket a pórusokból, segít a bőrsejtek megújulásában, ráadásul frissít és felpezsdít.

Ezután válaszd ki az ízlésednek és hangulatodnak megfelelő Sara Beauty Spa fürdő és lábáztató sót és add hozzá a fürdővízhez.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!