Közeleg a nyár, egyre erősebben süt a nap. Mindenki tudja, hogyan védekezzen a leégés ellen – kalap, fehér póló, krémek stb. – azzal azonban kevesebben vannak tisztában, hogy nemcsak az erős napsugárzás, hanem a nagy meleg és a szél, a víz is erősen szárítja a bőrt. Hogy ez miért baj? Miért fontos ilyenkor bőrünkre kiemelten figyelni?

Kiszáradt bőr kevéssé véd a baktériumokkal szemben

Mivel a bőr a szervezet első védelmi vonala, a dehidratált bőr nem képes jól ellátni feladatát, így a baktériumok könnyebben bejutnak a szervezetbe. A bőr regenerálására, a víz pótlására ajánlatos E-vitaminban gazdag, könnyű (nem zsíros) hidratáló krémet használni. Hiszen az E-vitamin természetes UV-szűrő, antioxidáns, semlegesíti a sejteket károsító szabad gyököket. Erre ajánljuk:https://www.perfectnails.hu/s-essential-vitamine-e-cream-250ml-sbs009.htmla kifejezetten magas E-vitamin tartalmú Sara Beauty Spa bőrvédő krémet.

Fő ellenség: izzadás

Hőségben természetes az izzadás, azonban ha a bőr nem kap víz-utánpótlást  nem tud felfrissülni, egyre ráncosabb lesz. Ráadásul az izzadás segíti a pórusok  eltömődését is. A bőr szövetei kevesebb oxigénhez jutnak, ha az izzadás miatt a por és a levegőben szálló apró szennyező anyagok könnyebben a bőr felületére tapadnak. Nem beszélve arról, mennyire csúnyák a mitesszerek!

Radírozzunk gyakrabban!

Ezért is érdemes nyáronrendszeresebben radírozni (persze nem a leégett bőrfelületet), kitisztítani a pórusokat, eltávolítani az elhalt hámsejteket, hiszen  a krémek tiszta bőrön szívódnak fel leghatásosabban. Nem véletlen, hogy nyaralás előtt ajánlani szokták, hogy menjünk el kozmetikushoz egy arctisztításra, de egész testünkre ráfér egy radírozás.  Ajánljuk a citrusos cukorradírt (https://www.perfectnails.hu/s-sugar-scrub-citrus-500ml-sbs214.html) melyet kézre, lábra és testre egyaránt alkalmazhatunk. Gazdag argán olaj tartalma miatt egy lépésben végzi el a bőrradírozást, és a bőrápolást. A benne lévő olajok (oliva-, mogyoró-, szőlőmag, citrom-és rozmaringolaj) is puhítják, hidratáljáka bőrt. Elengedhetetlen összetevői  természetesen azA- és E-vitaminok. Fontos kiemelni, hogy nem tartalmaz mesterséges színezéket, valamintállati eredetűanyagokat!

TIPP:

Nyár elejére már mindenki remélhetőleg csúcsformába hozta testét, ha esetleg mégsem, érdemes a fogyást segítő alakformáló anticellulitos gélt kipróbálni! Ez a készítmény a lerakódott zsírtömegek és a narancsbőr csodás ellenszere vérkeringést serkentő hatása miatt. A vizes bázisú anticellulite zselét (https://www.perfectnails.hu/s-anticellulite-body-creme-500-sbs005.html)  kúra-szerűen alkalmazzuk. Tekercseléshez is kiváló.

Close up photo of a young woman applying sunscreen protection cream at the beach.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!