A nyár legrövidebb éjszakája a sötétség elűzéséről, a megtisztulásról és az újjászületésről szól. Ti hogyan töltitek, éjszakai piknikkel ébren vagy pihenéssel, alvással? Hogyan újultok meg ezen az éjjelen? Van néhány tippünk – szeretettel ajánljuk.

Miért is mágikus ez az éjszaka?

A legtöbb pogány kultúrában ez a „leghosszabb nap” a Nap, a fény ünnepe volt. Vagyis a fény diadala a sötétség felett, ezért is gyújtottak hatalmas tüzeket éjszaka. A természeti népek ezzel próbálták „megsegíteni” a Napot a sötétséggel vívott állandó harcában, az ártó szellemeket pedig távol tartani a maguktól – legalább ezen az egy éjszakán. Az örömtüzeknek így mágikus erőt tulajdonítottak, körültáncolták őket, révületbe estek, szertartásokat végeztek, melyek a megtisztulásról, gyógyulásról, az egészség megőrzéséről szóltak vagy a termékenységgel voltak kapcsolatosak. A tűz körül álló asszonyok különféle illatos füveket, virágokat füstöltek, ezeket később fürdők készítéséhez is felhasználták. Volt ahol égő faágakkal megkerülték a szántóföldeket, mert abban bíztak, hogy így bő lesz a termés. Később a kereszténység átvette az ünnepet, úgy hogy Keresztelő Szent János napjává tette.

Mikor is van pontosan?

A csillagászati nyári napforduló június 21-e, Szent Iván napja mégsem erre a napra, hanem június 24-ére esik, ennek oka, hogy a számos naptári reform miatt változtak az időszámítási módszerek.

Megtisztulás – újjászületés hogyan?

Rengeteg izgalmas program közül lehet válogatni Szent Iván éjjelén, mi is ajánlunk néhányat. Menjetek el egy éjszakai fürdőzésre akár tóba, folyóba, akár egy fürdőbe (persze ha nyitva van).  Mártózzatok meg a tisztító vízben és a kis áztatás után jöhet a masszázs. Bőrünknek remekül esik a táplálás. Ehhez nem ajánlhatunk mást, mint a Sara Beauty Spirituális masszázskrémet, mely kakaóvajat, E-vitamint és panthenolt tartalmaz. A kelet varázslatos, fűszeres illatával titokzatos és misztikus hangulatot termet, csodálatosan ellazít. Egész testre és bármely bőrtípusra ajánlott. Puhává varázsolja a bőrt, kiválóan csúszik és masszázs után jól beszívódik.

TIPP

Ha túl vagy már a nyaraláson, és olyan szerencsés voltál, hogy tenger vagy óceán partján tölthetted a pihentető napokat, ott a homok és a só kimarhatta, kiszáríthatta a lábadon a bőrt. Nyáron pedig különösen fontos figyelmet fordítani a láb bőrének folyamatos megújulására. Ehhez ajánljuk a Sara Beauty Jeges, hűsítő és nyugtató masszázs zselét. A jég zselé élénkít, frissít és energetizál. A fahéj és a szegfűszegolaj, a mentol és a kámfor tartalmával hűsít, egyben serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, segíti a mérgező anyagok eltávolítását is.  Alkalmazható sportoláskor, kitűnő választás meleg nyári napokon a fáradt végtagokra.Ki kívánhatna kellemesebb megújulást?

Night wedding ceremony with a lot of vintage lamps and candles on big tree

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!