Ha most te is home office-ban dolgozol, akkor valószínűleg jóval többet ülsz, mint korábban.

Jó, ha tudod, hogy testedet nem ülésre tervezték, és az íróasztal felett görnyedsz, majdnem kétszeresen terhelődnek a porckorongjaid, mintha állnál.

Az ülőmunka ára

Ha testedet 8-10 órán át ilyen pozícióba kényszeríted, azzal rendkívüli módon megterheled gerincedet, melyet idővel a gerincoszlopodat közvetlenül támogató izmok sem tudnak tehermentesíteni.

Tovább ront a helyzeten az asztal fölé görnyedő tartás, a keresztbe tett lábak, az egérrel dolgozó kéz természetellenes helyzete, és a monitort böngésző, előreszegezett fejtartás.

Ezek a mindennapos megpróbáltatások idővel komoly következményekkel járnak: a nyak, váll, és hátizomzatod nem tolerálja tovább a túlterhelést; erre pedig izomfeszültség, izomgörcs, fájdalom, fejfájás, illetve gerincproblémák figyelmeztetnek.

Az egész napos ülőmunka megnehezíti a hasi légzést, és károsan befolyásolja a derekad alatti testrészek vérellátását is. A görnyedt tartás következtében pedig agyad is kevesebb oxigénhez jut, így lassul a gondolkodás, csökken a koncentráció

A felületes légzés következménye a lelassult emésztés, romló keringés, gyengüló állóképesség.

Tarts szünetet!

Ha sokat ülsz, mindenképp érdemes óránként felállni és kicsit mozogni vagy sétálni a friss levegőn, tornagyakorlatokat végezni, vagy ülés közben megtornáztatni a nyak és a váll környékét.

Egy lazító masszázs szintén csodát tehet, és ülőmunka estén szinte kötelezően ajánlott; hiszen gyorsan és hatékonyan csökkentheti a stresszt és szellemileg is felfrissít

Emellett fokozza vér-és nyirokkeringését, segít ellazítani a hátizmokat, oldani a nyakizmok görcseit, eltávolítani a felhalmozódott salakanyagokat, és levenni a gerincről a terhelést.

Az érintés ereje

A masszázsolajokban és krémekben található illóolajak pedig fokozzák ezt nyugató hatást; a levendula, a jázmin, a vanilia és a citromfű összetevők mind elősegítik a mély ellazulást- megtalálhatod őket a Sara Beauty masszázskrémjeiben és masszázsolajaiban is.

De a masszázs még ennél is többre képes! Az érintés révén oxitocin és endorfin szabadul fel, mely természetes boldogsággal és jóleső érzéssel önti el testedet.

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel Blogunkra!

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Iratkozz fel a letöltéshez!

Kérjük add meg E-mail címedet a letöltéshez.

Sikeres feliratkozás!