Ahogy az arcnak, úgy a testnek is szüksége van az elhalt hámsejtek eltávolítására, hogy a bőr egészséges és üde színben tündökölhessen. Talán nincs benne a napi rutinunkban, de a testradírozás is a szépségápolás elengedhetetlen része. Nem mindegy azonban, hogyan állsz neki, milyen sűrűn alkalmazod és milyen hatóanyagokat használsz közben, hiszen a helytelen módszerek akár érzékennyé is tehetik a bőröd.

Milyen sűrűn radírozz?

A bőr nagyjából havi rendszerességgel újul meg, tehát háromhetente, havonta érdemes bevetni a testradírt. Ha ennél sűrűbben használod, azzal könnyen elkoptathatod a frissen megjelent bőrt, amely kipirosodáshoz, hámláshoz vezethet, nem beszélve arról, hogy nyáron a barnaságot is leradírozod vele. Ám ahhoz, hogy bőröd sokáig feszes és fiatalos maradjon, szükség van a megújítására, tehát havi rendszerességgel már-már kötelező eltávolítani az elhalt hámsejteket, főként, hogy így a hatóanyagok is könnyebben eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe. A testradír többféle alapanyaggal is történhet, de, hogy melyik a legideálisabb, az a bőr típusától függ a leginkább.

Mivel radírozz?

A testradír két alapvető hatóanyagát meglepő módon leginkább a konyhából ismerjük. Bár a színük megegyező, ízükben gyökeres ellentétei egymásnak. Kitaláltad már? Igen, a cukorról és a sóról van szó. E két, alapvetően ételízesítéshez használt anyag remek szolgálatot tesz a testradírozásnál.

Mire jó a só?

A só jellemőzen nagyobb csiszoló erővel bír, mint a cukor, hiszen a sókristályok élesebbek. Ezért hatékonyan bevethető a durva, száraz bőrréteg eltávolításánál. A másik lényeges különbség, ami a sós és a cukros testradírokat megkülönbözteti egymástól, hogy a sónak terápiásan is jótékony hatása van, mert olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, réz és vas, amelyek serkentik a vérkeringést, megnyitják a pórusokat, és segítik oxigénhez jutni, „kiszellőztetni” a bőrt. A legideálisabb, ha a sós testradír Himalájai sót, Földköz tengeri vagy Holt tengeri sót tartalmaz.

Mire jó a cukor?

A cukor köríves szemcséi sokkal finomabban bánnak a bőrrel, mint a só. Habár a cukor ásványianyag-tartalma nem olyan gazdag, mint a sóé, de nem is szárítja annyira a bőrt és természetes glikolsavakat tartalmaz. A legutóbbi kutatások szerint ezek a cukorban található „glikánok” aktív szerepet játszanak a testben zajló kommunikációban: “hírnökökként” jeleznek a sejtek felszínén található receptoroknak, hogy lássanak el bizonyos feladatokat, így hatással vannak egyebek mellett arra is, hogy a bőrünk milyen állapotban van. Tehát képesek a bőrt többek között önfiatalításra ösztönözni. Ezeknek a glikánoknak köszönhetően teszi a cukros testradír egyenletessé a bőr tónusát, tapintását, és mivel a cukor könnyen olvad, így a cukros testradír nagyon jól bemasszírozható a bőrbe.

A Sara Beauty Spa testradírjai

A Sara Beauty Spa sós testradírokban tengeri só található, míg a Sara Beauty Spa cukros testradírokat tápláló hatóanyagokkal egészítettük ki. Ezekben a készítményekben a són és a cukron kívül még számos természetes bőrápoló, tápláló hatóanyag is van, amelyek nemcsak a bőrfelület felfrissítését, de tápláló megújítását, regenerálódását is elősegítik. Az elhalt hámréteg lehámlasztása után a pólusok csak úgy isszák a tápláló olajokat és vitaminokat.

Tipp

Sós testradír után, ha van rá lehetőséged, időzz el egy kicsit még a kádban a bőrödről leázott sós vízben, hogy egész tested magába szívhassa a jótékony hatóanyagokat!

Shot of an attractive young woman getting an exfoliating treatment at the spa

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!

KATALÓGUS LETÖLTÉSE

Kíváncsi vagy legújabb kozmetikumainkra? Add meg e-mail címed és már nézheted is a szezon legmenőbb termékeivel frissített online katalógusunkat! Kellemes böngészést!

Sikeres feliratkozás!