Ahogy az arcnak, úgy a testnek is szüksége van az elhalt hámsejtek eltávolítására, hogy a bőr egészséges és üde színben tündökölhessen. Talán nincs benne a napi rutinunkban, de a testradírozás is a szépségápolás elengedhetetlen része. Nem mindegy azonban, hogyan állsz neki, milyen sűrűn alkalmazod és milyen hatóanyagokat használsz közben, hiszen a helytelen módszerek akár érzékennyé is tehetik a bőröd.

Milyen sűrűn radírozz?

A bőr nagyjából havi rendszerességgel újul meg, tehát háromhetente, havonta érdemes bevetni a testradírt. Ha ennél sűrűbben használod, azzal könnyen elkoptathatod a frissen megjelent bőrt, amely kipirosodáshoz, hámláshoz vezethet, nem beszélve arról, hogy nyáron a barnaságot is leradírozod vele. Ám ahhoz, hogy bőröd sokáig feszes és fiatalos maradjon, szükség van a megújítására, tehát havi rendszerességgel már-már kötelező eltávolítani az elhalt hámsejteket, főként, hogy így a hatóanyagok is könnyebben eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe. A testradír többféle alapanyaggal is történhet, de, hogy melyik a legideálisabb, az a bőr típusától függ a leginkább.

Mivel radírozz?

A testradír két alapvető hatóanyagát meglepő módon leginkább a konyhából ismerjük. Bár a színük megegyező, ízükben gyökeres ellentétei egymásnak. Kitaláltad már? Igen, a cukorról és a sóról van szó. E két, alapvetően ételízesítéshez használt anyag remek szolgálatot tesz a testradírozásnál.

Mire jó a só?

A só jellemőzen nagyobb csiszoló erővel bír, mint a cukor, hiszen a sókristályok élesebbek. Ezért hatékonyan bevethető a durva, száraz bőrréteg eltávolításánál. A másik lényeges különbség, ami a sós és a cukros testradírokat megkülönbözteti egymástól, hogy a sónak terápiásan is jótékony hatása van, mert olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, réz és vas, amelyek serkentik a vérkeringést, megnyitják a pórusokat, és segítik oxigénhez jutni, „kiszellőztetni” a bőrt. A legideálisabb, ha a sós testradír Himalájai sót, Földköz tengeri vagy Holt tengeri sót tartalmaz.

Mire jó a cukor?

A cukor köríves szemcséi sokkal finomabban bánnak a bőrrel, mint a só. Habár a cukor ásványianyag-tartalma nem olyan gazdag, mint a sóé, de nem is szárítja annyira a bőrt és természetes glikolsavakat tartalmaz. A legutóbbi kutatások szerint ezek a cukorban található „glikánok” aktív szerepet játszanak a testben zajló kommunikációban: “hírnökökként” jeleznek a sejtek felszínén található receptoroknak, hogy lássanak el bizonyos feladatokat, így hatással vannak egyebek mellett arra is, hogy a bőrünk milyen állapotban van. Tehát képesek a bőrt többek között önfiatalításra ösztönözni. Ezeknek a glikánoknak köszönhetően teszi a cukros testradír egyenletessé a bőr tónusát, tapintását, és mivel a cukor könnyen olvad, így a cukros testradír nagyon jól bemasszírozható a bőrbe.

A Sara Beauty Spa testradírjai

A Sara Beauty Spa sós testradírokban tengeri só található, míg a Sara Beauty Spa cukros testradírokat tápláló hatóanyagokkal egészítettük ki. Ezekben a készítményekben a són és a cukron kívül még számos természetes bőrápoló, tápláló hatóanyag is van, amelyek nemcsak a bőrfelület felfrissítését, de tápláló megújítását, regenerálódását is elősegítik. Az elhalt hámréteg lehámlasztása után a pólusok csak úgy isszák a tápláló olajokat és vitaminokat.

Tipp

Sós testradír után, ha van rá lehetőséged, időzz el egy kicsit még a kádban a bőrödről leázott sós vízben, hogy egész tested magába szívhassa a jótékony hatóanyagokat!

Shot of an attractive young woman getting an exfoliating treatment at the spa

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesüljön újdonságainkról, legfrisebb akcióinkról!

Sikeres feliratkozás!