A fájdalom kezelése az Örömreceptorok segítségével

2021.09.30
A fájdalom kezelése az Örömreceptorok segítségével

A sikeres masszázs záloga

Hallottad már ezt a szót: örömreceptor? Ízlelgessük kicsit együtt. Az öröm szó jelentését nem szükséges megmagyarázni, a receptor pedig nem más, mint egy olyan idegvégződés, amely a testen belül egy érzetet továbbit, felfogva magát az ingert.

Visszatekintés

A masszázs 4000 évvel ezelőtt, az ókori egyiptomiaktól származik. Azóta fejlődik, bővül, de egy biztos: a masszázs segíti az embereket a fájdalom kezelésében. Ha nincs fájdalom, elmúlik a kellemetlenség érzése és sokkal komfortosabban érzi magát a kín korábbi elszenvedője. A fájdalom összetett biopszichoszociális tapasztalat, amelyet az idegrendszer különböző szintjein dolgoznak fel és közvetítenek, így több szinten is lehetséges a fájdalom enyhítése a masszázsterápiával. Magyarország masszázs indikátorairól itt olvashatsz bővebben!

Receptorok

Az egyik felvetés szerint a masszázs az örömreceptorok stimulálásával segít a fájdalom kezelésében. Az örömreceptorokat egy friss tudományos felfedezésnek köszönhetjük. A leírás szerint ugyanis vannak speciális érzékszervi receptorok a kellemes érzésekhez (tapintható C rostok), míg a káros stimulációt a nociceptorok észlelik. Az élvezeti receptorok stimulálása gyengéd masszázzsal az egyik módja annak, hogy az idegrendszer számára biztonsági üzenetet adjon a test.

Élmény a testnek, feltöltődés a léleknek

A masszázsterápia olyan élmény, ahol a páciens jól érzi magát, ezért működik annyira jól. A szakavatott mozdulatoknak köszönhetően a masszőr stimulálja az örömreceptorokat, hogy azok a biztonság üzenetét közvetítsék az idegrendszer számára. A masszázs képes stimulálni ezeket a boldogságot észlelő idegvégződéseket. A kellemes tapintással szelektíven aktivált érző idegsejtek egy biztonsági üzenetet adnak a szervezetnek. Ez az egyik fő oka annak, hogy a masszázsterápia segít az embereknek a fájdalom kezelésében.

Fájdalomcsillapítás

A profi munkához szükséged lesz segítőkre, olyan masszázsolajokra és masszázskrémekre, melyek hatóanyag tartamuknál fogva képesek a test különböző diszkomfort érzeteinek megszűntetésében. Aromaterápiás zselés kezelésekhez ajánljuk a Feketenadálytő krém regeneráló zselét, mely a levendulaolaj, a mentol, a kámfor és a fekete nadálytő kivonatoknak köszönhetően, hűsítő és remek bőrápoló tulajdonságokkal büszkélkedhet. Kiválóan alkalmas akár sportolást vagy megterhelő izommunkát megelőzően és követően. Hatóanyagaival segítheti az izomgörcs lazítását, a fájdalom enyhítését a kézen, a lábon, a testen. Mivel a zselé maradéktalanul felszívódik, a zselés masszázs kitűnő választás mindazoknak, akik nem kedvelik az olajos, krémes ápolást. Zselé-pakolásként akár izomlazító krémes masszázst követően is alkalmazható. A hatás fokozhatjuk betekercseléssel vagy beultrahangozással.

Hasznos, kimondottan masszőröknek szánt tippjeinkért olvasd el blogunk többi cikkét is!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem