A bőrödre mennek az ünnepek!

2020.12.19
a-borodre-mennek-az-unnepek


Egy ilyen kimerítő év után, az ünnepek alatt valószínűleg te sem vágysz másra, mint néhány gondűző órára szeretteid, - na meg vigasztaló mennyiségű alkohol és szénhidrát- társaságában.
Ám ami tested és lelked számára igazi stresszlevezető kényeztetés, az bőrödnek inkább büntetés.
A nagy mennyiségű cukor és finomított szénhidrát fogyasztás gyorsan megemeli a vércukorszintet és kiszívja a sejtekből a nedvességet, olyan nem kívánatos jeleket hagyva a bőrödön, mint a pattanások, az elmélyülő szarkalábak vagy a ráncok. A csökkenő kollagéntermelés következtében bőröd feszességéből is veszít, és petyhüdté válik.
De nemcsak a cukorral van a baj; ilyenkor gyorsan ürülnek a poharak, chipszes tálak is; és az alkoholos italok, valamint a sós partyételek jelentős dehidratációt okozhatnak szervezetedben, melytől bőröd szárazzá, fakóvá, ráncosabbá válik.
Más esetben a só megköti szervezetedben a vizet is, így az arcod puffadtnak tűnhet.
Sokan reagálnak úgy az alkoholra, hogy bőrük lángba borul. Ennek az az oka, hogy az alkohol lebontása közben az arcunkon található hajszálerekbe több vér jut, amitől azok kitágulnak és piros foltot eredményeznek.

Szerencsére némi odafigyeléssel, mindez elkerülhető!

 

Szánj időt magadra is!

Tudjuk, hogy ilyenkor a család az első, sütés-főzés, rokonlátogatás és fogadás, szilveszteri party szervezése. De a stressz és a túlhajszoltság bőrödön is nyomot hagy! Éppen ezért fontos, hogy elegendő időt fordíts a pihenésre is. Énidőre mindenkinek szüksége van, ez nem luxus vagy önzés, hanem egyfajta befektetés, hisz ha mi jól érezzük magunkat a bőrünkben, akkor másoknak is többet tudunk adni magunkból. A könnyebb ellazulásban sokat segíthet egy kellemes masszázs, vagy egy illatos aromaterápiás-fürdősós forró fürdő.

 

Aludj a szép bőrért!

Bár most az év végi partykról,-talán még a szilveszteri buliról- is le kell mondanunk, de legalább bőröd hálás lehet ezért.
Az alvás a bőr számára is a pihenés és a regeneráció időszaka, ilyenkor nem éri semmilyen káros külső hatás, élénkül a keringés, fokozódik a kollagéntermelés, az arcápoló készítmények tápanyagai ilyenkor tudnak jobban hasznosulni.
Ezért az olyan magas hatóanyagtartalmú, tápláló arckrémeket is ezért érdemes közvetlenül lefekvés előtt felvinni a bőrödre, mint a Sara Beauty Spa A-vitamos-kókuszolajos arcápolója , persze csak egy alapos arctisztítást követően.

Maradj hidratált

Tudod, mi a legolcsóbb és legegyszerűbb szépségtrükk? Tölts magadnak egy pohár vizet!
A bőséges vízfogyasztás mindig fontos, a karácsonyi és szilveszteri ünnepek idején még inkább szem előtt kell tartani, hiszen az alkhol vízhatjtó hatása miatt bőröd könnyen szárazzá és töredezetté válik, és az apró ráncok is szembetűnőbbé válnak. Ezért fontos, hogy kívül-belül hidratáld tested. Ebben a víz mellett segíthetenek neked a Sara Beauty Spa testápolók és hidratáló krémek, arckrémek is. Emellett a sok folyadék segít megszabadulni a méreganyagoktól is, ha túl sok alkoholt vagy egészségtelen ételt fogyasztasz.
Pinterest