A hidratáló krémek jótékony hatásai

2022.05.30
A hidratáló krémek jótékony hatásai

Minden nő szeretne fiatalos lenni, és megtartani vagy visszaszerezni bőre üde kisugárzását. Ehhez azonban a bőrnek folyamatosan hidratáltnak kell maradnia, megtartva rugalmasságát és feszességét. Te is a legjobb termékeket szeretnéd ajánlani vendégeidnek? Akkor ezt a cikket neked ajánljuk!

Miért fontos a hidratálás?

Mivel a szépségápolás egyik alapvető feltétele a bőr nedvességtartalmának megőrzése, számos, ezt segítő termék létezik a piacon. Éppen ezért ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő krémet, érdemes ismerni, mire is van szüksége a bőrnek. A legfontosabb, hogy tudjuk: a nedvesítés és a hidratálás nem ugyanazt jelenti, hiszen utóbbi nemcsak a felszínt érinti, hanem a mélyebb rétegekig eljutva látja el nedvességgel a bőrt.

Hidratáló krémekkel az élettel teli bőrért

A hidratáló krémek pótolják a nap folyamán a bőrből elpárolgó vízmennyiséget, és a különböző lotionökkel szemben nem csupán a nedvesség megtartásában segítenek, hanem tápanyagokkal is ellátják a bőrt. A minőségi hidratáló krémek növényi olajokkal, vízzel, viasszal és egyéb, természetes összetevőkkel segítik a bőr megújulását. Rendszeres használat esetén a megereszkedett bőr rugalmasságát is segítik visszanyerni, de fiatalabbak és száraz bőrtől szenvedők esetén is enyhítik az irritációt.

Milyen bőrtípusok esetén milyen hidratáló krémet célszerű használni?

  • Száraz bőr: olyan, gazdagabb összetételű krémet érdemes választani, amelyek minél krémesebb állagúak, és nagy mennyiségű nedvességgel tudják ellátni a bőrt
  • Zsíros bőr: érdemesebb könnyű állagú krémeket választani, amelyek nem terhelik túl a bőrt
  • Normál bőr: gyakorlatilag bármilyen állagú krém segíthet, így nyáron a könnyedebb, télen sokszor inkább a krémesebb állagú termékek válhatnak be

Levendula & Menta kézkrémek és testápolók

Mivel a hidratáló krémek csak hosszú távon, rendszeres használat mellett képesek kifejteni a hatásukat, fontos, hogy kizárólag természetes összetevőkből álló, mentes termékeket használjunk. A Sara Beauty termékcsaládjába tartozó Levendula & Menta kézkrém és testápoló növényi összetevőivel segíti a bőr egészségét, gátolja az öregedést, és nyugtatja meg az irritációt.

A Levendula & Menta olívaolajjal mérsékli a szabadgyökök sejtromboló hatását, shea vajjal puhítja a bőrt, glicerinnel segíti a vízmolekulák mélyre jutását, illetve ureával támogatja a vízmegkötést. Különleges összetevői a levendula, amely nyugtató hatásával ellazít, javítja a közérzetet, és a bőr kisebb sérüléseinek gyógyulását is felgyorsítja, míg a menta fertőtleníti és hűsíti a bőrt.

Szeretnél többet tudni mentes készítményeinkről? Gyere el a Szegedi Füvészkertben megrendezett Levendula Napokra június 25-26-án, vagy válogass online természetes alapú kozmetikumaink közül!

 

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem