Decemberi szépségrecept, ünnepre hangolva

2022.12.20
Decemberi szépségrecept, ünnepre hangolva

Az esztendő vége és az ünnepek közötti napok sokunknak a pihenés, feltöltődés időszakát jelentik. Ezt azonban megelőzik az előkészületekre fordított rohanós napok, amikor 24 órába 48-at is be lehetne sűríteni. Be kell szerezni az ajándékokat, lemaradt valami, készülni kell a családlátogatásokra, illetve a még be is kellene vásárolni valamikor, de ha már lecsengett minden, ajándékozd meg magadat szépségpercekkel. Olyan minőségi idővel, amellyel testedet táplálod, bőrödet ápolod, önmagadnak kedvezve.

Tudjuk, hogy rohannod kell, azonban a gyakori kézmosás, a téli hideg, és a kinti meleg okozta nagy és folyamatos hőmérsékletváltozás megviselheti kezeid vékony, érzékeny, kipirosodásra, berepedezésre hajlamos bőrét. Tegyél a kézmosó helyiségekbe és a táskádba is gyorsan felszívódó kézkrémeket. A pumpás kivitel nagyban segíti a higiénikus és pontos adagolást. A gyors felszívódásnak köszönhetően pillanatok alatt tehetsz valamit a bőrödért, a mesés illat pedig még sokáig elkísér.

Ha eleged van/készen vagy/teljesen lemerültél, akkor gyorsan állj le, és pihenj meg. Készíts egy regeneráló lábfürdőt, fürdősóval, amely segíti a relaxációt és igénybe vett lábaidra is regeneráló hatással lesz. Fekete nadálytő fürdősó – Te kipróbáltad már? című cikkünkben vásárlóink nagy kedvencéről olvashatsz, mely a szervezet egészére pozitív hatással van. Ülj le egy kényelmes fotelba, tedd bele a lábad a só tápláló ölelésébe, hunyd le a szemed, és értékeld az évet. Vedd sorba minden eseményét, jókat és kevésbé jókat egyaránt. Előbbiből töltekezz, utóbbiból pedig tanulj. Ne feledd, minden érted történik és így lesz ez az új esztendőben is.

Ha végigvetted a múltat, jöhet a jövő tervezése. Milyen céljaid vannak? Összegezd magánéleti és esetleges karriervágyaidat, mentsd le a tudatodba terveidet, álmaidat. Használd a gondolat teremtő erejét. A fürdősó végén kend be a talpadat sarokpuhító krémmel. Ha a lábfürdő után még sok dolgod van, akkor válassz gyors felszívódású, könnyed krémet, ha azonban tovább folytatod a pihenést, akkor egy zsírosabb készítményt is bátran bevethetsz a mélyhidratáló hatás elérése érdekében.

Amikor a nap már estébe fordul, készíts egy kellemes kádfürdőt, melybe tegyél finom habfürdőt. Mielőtt elmerülsz a habokba, tegyél be lágy, relaxációs zenét, ha pedig inkább a csendre vágysz, a fent leírt évértékelős, tervezgetős gondolatmenetet a fürdőkádban is el tudod majd végezni. Ha nincs kádad, akkor irány a zuhany, hiszen a meleg víz alatt a tested mellett a lelked is felmelegszik, így elő tudnak készülni pórusaid az esti testápolásra.

Lefekvés előtt ugyanis tested már felmelegedett, így a hatóanyagok is könnyebben be tudnak szívódni. Ápold arcodat zsírosabb textúrájú éjszakai krémmel, kezeidet lassabb felszívódású kézkrémmel, bőrödet testápolóval, lábaidat pedig regeneráló lábkrémmel, amely felkészíti majd a következő napra!

A legfontosabb tanácsunk pedig az, hogy ne hajtsd túl magad, éld meg inkább az ünnep meghittségét. Ha nincsen kész valami, egyszerűen engedd el. Hidd el, egyik vendég vagy családtag sem fog egy olyan dolog miatt számonkérni, ami csak a Te fejedben létezett, mint elvárás, magad felé. Pihentető percekben gazdag ünnepet kívánunk Neked!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem