Fogyókúrát támogató alakformáló krémek

2023.01.16
Fogyókúrát támogató alakformáló krémek

Gyakoriak azok az újévi fogadalmak, amik az alakformáláshoz kapcsolódnak. Sokan fogadják meg az új év első perceiben, hogy a jövőben jobban odafigyelnek majd az alakjukra, megszabadulnak pár fölös kilótól, egészségtudatosabban étkeznek és szigorúbban beépítik a mindennapjaikba a rendszeres testmozgást is. A hőn áhított alak eléréséhez viszont sokszor rögös út vezet, ám kellő kitartással és a fogyókúrát, az alakformálást támogató „kis segítségekkel” látványos eredmények is elérhetőek. Top 3 téli kedvenc masszázsolaj és masszázskrém című cikkünkben még több hasznos tippet, érdekességet olvashatsz.

„Csodatevő” paprikás masszázskrém

Tudtad, hogy a masszázsnak és egyes természetes összetevőjű, tudatosan kiválasztott minőségi masszázskrémeknek nemcsak lazító, feltöltő, de az alakformálásra jótékonyan ható tulajdonságai is vannak? Azt, hogy a különféle feszesítő, narancsbőr elleni krémek mellett a célzottan használt zsírégető masszázskrémek, masszázsolajok is segíthetik a fogyókúrát? Hallottál már arról, hogy a paprika kivonatot tartalmazó, vérbőséget fokozó, karcsúsító krémek nemcsak a cellulit eltüntetésében segíthetnek, hanem a szervezetben felgyülemlett méreganyagok kiűzésében is? A következőkben néhány gondolat erejéig szeretnénk az alakformáló krémekről, az alakformáló masszázshoz kifejlesztett masszázskrémjeinkről írni.

Kúraszerűen végzett alakformáló masszázs

Egy szakmailag jól felkészült masszázsterapeuta ismeri az alakformáló masszázs rejtelmeit is. Kisujjában vannak azok a mozdulatok, praktikák, amik támogathatják a fogyókúrát, a méregtelenítést, az alakformálást, ez pedig nemcsak a hőn áhított testkép kialakulása miatt lehet fontos, de a szervezet egészségének szempontjából is. Az alakformáló masszázs és az ehhez használt alakformáló krémek, valamint narancsbőr elleni krémek méregtelenítő hatása jelentős, így nagyon megéri ezeket is használni.

A cellulitmasszázs, illetve az alakformáló masszázs a test bizonyos részeire összpontosul: a combra, a fenékre, a hasra, illetve a karokra. A zsírpárnák és a cellulit eltüntetése, a bőr és a kötőszövet feszesítése ezeken a részeken különösen lényeges. Fontos kiemelnünk, hogy egy egyalkalmas alakformáló masszázstól még nem várhatunk csodát. Mivel minden szervezet más és más, illetve eltérően reagál a különböző zsírégető, feszesítő folyamatokra, ezért ajánlott kúraszerűen végeztetni alakformáló masszázst.

Az alakformáló masszázskrémek legnépszerűbb hatóanyagai:

  • fahéj illóolaj – enyhén fokozza a vérkeringést, élénkíti az anyagcserét (ajánlatunk az alma és fahéjas masszázsolaj);
  • csilipaprika – kapszaicin tartalma miatt fellazítja a lerakódott zsírsejteket, fokozza a nyirok- és vérkeringést, ezáltal beindítja a szervezet méregtelenítő folyamatait;
  • rozmaring olaj – élénkíti az anyagcserét, serkenti a vérkeringést, lazítja az izmokat;
  • koffein – frissítően hat a szervezet egészére (ajánlatunk a csokoládés masszázskrém).
Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem