Gyógynövényes fürdősók és lábáztató sók az őszi öngondoskodásért

2023.11.24
Gyógynövényes fürdősók és lábáztató sók az őszi öngondoskodásért

Év vége felé közeledve nemcsak a munkahelyünkön érezhetjük úgy, hogy egyre több a feladat, de a megrövidült őszi nappalok és a csökkenő napsütés sem kedvez a pihenésnek. Miért ne alakíthatnád át a napi rutinokat a feltöltődés pillanataivá? A hűvösebb időszakban különösen jót tesz egy-egy forró fürdő a nap végén – vagy akár kezdetén. A meleg víz jótékonyan hat a bőr felfrissülésére, a pórusokra, de még a vér- és nyirokkeringésre is, hiszen a víz nyomása serkenti a testünkben a sejtközi folyadékok mozgását.

Mindez fokozható – és nemcsak egészségügyi, de kikapcsolódásra alkalmas élménnyé tehető –, ha a fürdővizünket természetes alapanyagú fürdősóval dúsítjuk. A gyógynövények szerteágazó pozitív egészségügyi változásokat hozhatnak a stresszoldástól az izomlazításon át a méregtelenítésig.

A sebek és bőr alatti sérülések doktorai

Az árnika évszázadok óta kedvelt gyógynövénye az orvoslásnak. A benne lévő hatóanyagokat gyulladás- és fájdalomcsökkentőnek tartják, külsőleg sebgyógyításra, a bőrfelszín alatti elváltozások kezelésekor pedig vérömlenyek, ödémák, zúzódások, rándulások és reumás panaszok kezelésére alkalmazták.

A fekete nadálytő szintén véraláfutások, vérömlenyek és zúzódások gyógyítására jó, bőrön át felszívódó gyógyír. Árnikával kiegészülve fokozott hatékonysággal segítheti a gyógyulást.

A Sara Beauty Spa Izomlazító, regeneráló fürdősó, és lábáztató só – Árnika & Fekete nadálytő 1320 g termékében ők ketten nemcsak a lágyrészekre, hanem a bőrre is remek hatást fejtenek ki: a tengeri sóval együtt a termék hidratálhatja, salaktalaníthatja és javíthatja a bőrszövet állapotát.

Ha a nyálkahártyádat sem akarod kihagyni a kényeztetésből, válaszd másik, mangóval, körömvirággal és vadgesztenyével kiegészített fürdősónkat! Fokozott gyógynövényes hatása mellett a gyümölcsös illat belélegzéssel, a légutakon át is gyorsíthatja a stresszoldást.

Koncentrált felfrissülés – ha kevés az időd

A fürdősók és lábáztató sók használata igazán egyszerű: elég néhány kanállal a vízbe tenni, feloldódás után pedig már csobbanhatunk is az – optimális esetben – legfeljebb 38 °C hőmérsékletű vízbe, amelyben 10–30 percet érdemes eltölteni.

Lábáztatás esetén két-három evőkanálnyi lábáztató sóra lesz szükség, feloldódást követően pedig adjunk legalább 5–10 percnyi időt az áztatásnak. Az eljárás alkalmazható magában, de lábápolás, pedikűr első fázisaként is, hiszen remekül előkészíti a bőrfelületet a megújulásra.

Ha szeretnéd egészséges feltöltődésre szánni az én-időt, és wellness-pillanatokat csempésznél otthonodba, próbáld ki a Sara Beauty Spa fürdősó és lábáztató só kínálatát! Tedd izgalmassá a fürdőszobai rutinodat fürdősóval! című cikkünkből még többet megtudhatsz áldásos hatásairól.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem