Három egyszerű tipp eperlábak ellen!

2020.06.04
Három egyszerű tipp eperlábak ellen!

Sötét pöttyök a lábon? Az eperláb bosszantó, de eltüntethető!

Talán neked is ismerős a borotválás után kipöttyöződő láb, vagyis amikor a bőröd felszínén megjelennek a szőrtüszők kimeneti nyílásai.

A jelenséget angol nyelvterületen eperlábnak nevezik, mert pont úgy néz ki, mint az eper bőrén található pici magvak.

Az eperlábakon látható pöttyök valójában szőrtüszőknek és a kitágult pórusoknak köszönhetők, illetve a pórusokba került olajok, baktériumok és elhalt hámsejtek keverékéből álló szennyeződéseknek.

Az eperláb különösen az erős és sötét szőrzettel rendelkező nőknél fordul elő. A jelenség nem túl esztétikus, de egy kis odafigyeléssel meg tudsz szabadulni tőle.

1. DOBD EL A BOROTVÁT!

Először is kerüld a borotvát, mivel ez az eszköz csak a bőr felszínén dolgozik, és nem húzza ki tövestől a szőrszálakat, csak a látható végét vágja vissza. Emiatt a borotva gyakran okoz benőtt szőrszálakat és irritációt.

Az epilálás, gyantázás, tartós szőrtelenítés nemcsak hatékonyabb, de ezek a módszerek egyúttal a sötét pöttyökért felelős szőrtüszőt is eltávolítják.

Ha ragaszkodsz a borotváláshoz, mindenképp jó minőségű borotvát válassz, cseréld gyakrabban, és használj mellé borotvahabot vagy gélt is, hogy megelőzd az irritációt.

A szőrtelenítés után a citrusos-mentás Sara Beauty lábápoló pedizselé tökéletesen frissíti és hidratálja a lábszárakat, de kipróbálhatod a Sara Beauty gyantázás utáni balzsamot is! 

2.RADÍROZZ!

A bőrradírozás abban segíthet neked, hogy eltávolítja az elhalt bőrsejteket, melyek kedveznek a baktériumok megtelepedésének.
Érdemes szőrtelenítés előtt valamilyen bőrradírt alkalmazni, mint például a Sara Beauty sóradírjai vagy cukorradírjai. Ezek felpuhítják a bőrt, hogy a még felszín alatti szőrök is könnyebben kibújhassanak, valamint segítenek megtisztítani a pórusokat a szennyeződésektől.

3. HIDRATÁLJ!

A makacs pöttyök elhalványításában sokat segíthet, ha rendszeresen bekened Sara Beauty hidratáló testápolóval. Figyelem! Szőrtelenítés után kötelező!

A testápoló krémek nemcsak hidratálják és táplálják a bőrödet, de segítenek megőrizni annak feszességét és megelőzni a gyulladást.