Júniusi szépségtippek - fókuszban a napozás

2022.06.20
Júniusi szépségtippek - fókuszban a napozás

Nagy öröm, hogy elkezdődött a vakáció és a szeszélyes tavaszt felváltotta a napos, kellemes strandidő. A napsütéssel azonban számos éltető és áldásos hatása mellett bizony vannak árnyoldalai is. Ha viszont teszel ellenük, akkor egészséged és bőröd megóvásával élvezheted a nyár minden örömét. Mai cikkünkben megmutatjuk, hogy amellett, hogy beszerzed a megfelelő Funkcionális és Regeneráló Géleket és napvédő készítményeket, még mire érdemes odafigyelned nyaralás előtt és után, vagy a strandolás közepette.

Nemcsak a tűző napon lehet leégni

Közismert tény, hogy érdemes figyelni arra, hogy délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodj a tűző napon, érdemes árnyékosabb helyre húzni a napágyakat. Amennyiben nincs árnyék, inkább vonulj be a hűvös szobába. Nagyon ügyelj arra is, hogy a vízen, illetve a víz alatt is le lehet égni, így használj vízálló naptejet.

Nyári napok réme, a napszúrás

Tévedés azt hinni, hogy napszúrást csak a direktben rád tűző napon lehet kapni. Jó, ha tudod, hogy ez nem így van, veszélye a felhősebb időben, illetve a víz alatt is is fennáll. A napszúrás ellen a tűző napon, vagy városnézés alkalmával, vagy egyéb szabadtéri programon mindenképpen védekezz fejkendővel, vagy napkalappal!

Inni, inni és inni

A nagy melegben a test verejtékezik, így védekezik, viszont az ilyenkor eltávozó folyadékot pótolni kell. Fontos, hogy az alkoholos és cukros italok helyett hűs, de nem jéghideg frissítőt fogyassz. A legjobb a víz, melyet ízesíthetsz mentalevelekkel, friss citrom, vagy uborkakarikákkal, illetve eper, málna, vagy dinnyedarabokkal is. A megfelelő folyadékbevitel azért is fontos, mert a test a verejtékezéssel hűti magát. Amikor megszűnik a verejtéktermelés, mert nincs víz utánpótlás, akkor hőguta alakulhat ki.

Hurrá, nyaralunk

Végre eljött a szabadság időszaka! is, hogy felkészülhess az utazásra és figyelj arra, hogy a nyaralóhelyen ne az legyen az első dolgod, hogy 1-2 nap alatt színt szerezz. Ez nem biztos, hogy célravezető, ugyanis a bőrt érdemes kicsit szoktatni Olvasd el ezt a cikkünket a napozáshoz. Itt is érvényes a kevesebb több elve. Eleinte napozz csak egy órát. de azt se a legveszélyesebb időszakban, 11 és 15 óra között tedd. Ne az első nap tervezz SUP- ozást, vagy hajókázást, hiszen a nyílt vízen még erősebb az UV sugárzás. A snorkelezés izgalmas és a gyermekek kedvenc programja. Időzítsétek a reggeli, vagy a délutáni órákra a halak és a tenger élővilágának megfigyelését, de ne feledkezzetek meg az alapos naptejezésről. Vízálló napvédő használatával a habok között is védve lesz a bőrötök.

Ha már megvan a baj

Sajnos megeshet, hogy a legnagyobb odafigyelés és körültekintés ellenére is bekövetkezik a napszúrás. Ebben az esetben azonnal vonulj árnyékba, vagy még jobb, ha egy hűvös szobában pihensz le. Fejedre tegyél hideg vizes törülközőt és igyál, hogy pótolni tudd az elvesztett folyadékmennyiséget. Ásványvizet, gyümölcslevet, valamint üdítőt egyaránt fogyaszthatsz, de ebben az esetben, 18 éves kor felett a sör is megengedett. A benne lévő sótartalom segíti a szervezetet a regenerálódásban, a mennyiséget azonban sörből ne vidd túlzásba!

Mégis leégtél?

Leégés esetén pedig a legfontosabb a bőrfelület hűtése, mely történhet például tejföllel. Amennyiben viszket, vagy irritált a leégett felület, akkor áldás lehet számára a Nyugtató Aloe Vera gél - 250ml, amely nyugtató hatása mellett gél állagával gyorsan és hatékonyan ápol és véd, így ne hagyd itthon akkor sem, ha nyaralni mész!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem