Masszőr vagy? Indítsd be az évet!

2024.02.12
Masszőr vagy? Indítsd be az évet!

Új esztendő, új tervek, és ahogyan a januári Facebook manifesztációs posztban is írtuk: 366 nap, 366 új lehetőség Neked a sikerre, a fejlődésre, a célok kitűzésére, elérésére és a lehetőségek kiaknázására. Indítsd be sikerrel az új évet, ehhez adunk néhány tippet, trükköt, praktikát!

1. Célok kitűzése

Fontos, hogy lásd, mit szeretnél elérni, hiszen ez alapján látod majd a megélt és elért sikereket is! A legjobb az, ha ezen célokat le is írod, sőt, adhatsz a megvalósulásuknak rövidebb és hosszabb határidőt. Maga a cél is lehet rövid-, közép-, vagy hosszútávú, érintheti a szakmai életedet, pl. nyitok egy saját masszázsszalont, felveszek magam mellé egy másik masszőr szakembert, megtanulok egy új masszázstechnikát, bevezetek a szalonban egy új szolgáltatást, stb.

Érintheti a privát életedet is, hogy heti háromszor sportolsz majd, havonta elolvasol egy újabb könyvet, tudatosabb leszel a pénzügyeid terén, elmész végre a tengerhez nyaralni, és így tovább. A lényeg, hogy lásd listaszerűen, leírva, hogy miket szeretnél elérni. Ha pedig sikerült elérned a vágyak közül egy újabbat, pipáld ki, és ami nagyon fontos: dicsérd meg magad, és ünnepeld meg! Nem kell feltétlen nagy dolgokra gondolni, de mit ér a siker, ha az ízét, magát a sikerélményt nem éled meg?

2. Pénzügyi tudatosság

A pénz eszköz, amely szabadságot ad, ha pedig tudatosan bánsz vele, akkor életed is egy olyan mederben folyik majd, amely biztonságos és kiszámítható, hiszen a váratlan helyzetekre (pl. egy váratlan kiadás) is segít felkészülni. Próbálj meg tudatosan vásárolni. Nézd meg egy termék egységárát! Ha például masszázsolajat vásárolsz, az árát oszd el annyival, ahány literes vagy milliliteres kiszerelésű a termék. Ha látod a literenkénti árát, akkor könnyen megállapíthatod, hogy általában a nagyobb kiszerelés jobban megéri. Figyeld az akciókat, és akkor töltsd fel masszázsolaj és masszázskrém készleteidet, ha erre olcsóbban van lehetőséged. Csatlakozz a MySara hűségprogramhoz, ahol minden – még az akciós vásárlásaid – összegének 10%-át értékes, levásárolható hűségpontok formájában kapod vissza. Gazdálkodj okosan, működj gazdaságosan!

Bevételeddel kapcsolatosan is lehetsz előrelátó: kísérelj meg minden hónapban félretenni egy adott összeget. Segít, ha meghatározol egy célösszeget, de még hatékonyabb, ha a havi bevételed 10-20%-át félreteszed.

3. Munka és magánélet egyensúlya

Tudjuk, hogy a munka nemesít, és bevételed a vendégeid számával egyenesen arányos, ugyanakkor azt sem szabad elfelejtened, hogy csak az tud adni, akinek van miből. Masszőrként Te folyamatosan adsz klienseidnek: időt, erőt, energiát, odafigyelést, empátiát és törődést. Jusson eszedbe, hogy ugyanezek a pluszok Neked is járnak! Keresd meg az életedben azokat a hobbikat, elfoglaltságokat, amelyek feltöltenek, és tölts minőségi időt azokkal, akik valóban fontosak számodra. Lehetőség szerint a magánéletedben próbáld meg elkerülni az energetikailag lehúzó embereket és tevékenységeket, hogy a szabadidő arról szóljon, aki ebben az esetben a legfontosabb: RÓLAD!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem