Mit tehetsz a téli száraz bőr ellen?

2021.01.19
mit-tehetsz-a-szaraz-teli-bor-ellen


Mi történik télen a bőröddel?


A téli időjárás különösen megviseli bőrödet: odakint a hideg, fagyos levegő és a szél, bent pedig a fűtött helyiségek alacsony páratartalmú, szárító hatású levegője kezdi ki. Mindezek mellett még a kettő közti hőmérsékletingadozással is meg kell birkóznia.

Ezen hatások kiszívják bőrödből a nedvességet, és vízhiányossá, szárazzá teszik.
Ráadásul, 8 Celsius fok alatt az anyagcseréje is lelassul, kevesebb faggyút termel, és emiatt a felső rétege veszít védelmi funkciójából, érzékenyebbé, irritálttá válik. Ilyenkor nagyon gyakori tünet a kipirosodott, viszkető bőr, mely súlyosabb esetben akár ki is sebesedhet.


Mivel arcbőröd mindig szabadon van, fokozottan ki van kiszolgáltatva a külvilág, valamint az időjárás viszontagságainak; elveszíti puhaságát, érdessé, durvábbá válik.

Mit tehetsz a száraz arcbőr ellen?


Bőrödet a felszíni ún. hidrolipid filmréteg (savköpeny) óvja meg a kiszáradástól, amely vízből és zsírokból áll.
A száraz arcbőr elkerülése érdekében érdemes magas zsírtartalmú, tápláló arckrémeket használnod, hogy visszaállítsd és megerősítsd  bőröd egészséges védőrétegét. Erre különösen oda kell figyelned, ha kint tartózkodsz vagy sokat sportolsz a szabadban.


Éjszakára az A-vitamin és kókuszolaj tartalmú Sara Beauty Spa arckrémet javasoljuk neked, mely segít megtartani és visszanyerni arcbőröd természetes nedvesség-és zsírtartalmát, hogy bőröd újra simává és finom puhává váljon. A krém A- vitamin tartalma sejtregeneráló, hámvédő hatással bír, kakaóvaj és kókuszolaj összetevői pedig hidratálnak és puhává teszik bőrödet.
Nappalra használatra pedig ideális a Sara Beauty Spa oliva olaj & kókusz tápláló arckrém mely olivaolaj, kókuszolaj és kakaóvaj összetevőivel gyengéden ápol, hidratál védi bőrödet a kiszáradástól, anélkül, hogy zsíros érzetet keltene rajta. Bőröd nedvességéének pótlására, nedvességtartalmának szabályozására a Sara Beauty Spa selyem és jázmin kollagén arckrémet ajánljuk neked, mely gyorsan felszívódik, mélyen hidratál és akár smink alapnak is kiváló.

A téli hónapokban az is lényeges, hogy több folyadékot fogyassz, legalább napi 2-3 liter ásványvizet, gyógyteát- akkor is, ha nem érzed, hogy szomjas lennél. Kerüld a koffeintartalmú italok ( kávé, tea) túlzott fogyasztását, mivel ezek vízhajtó hatásuk révén tovább szárítják a bőrödet.
Ha otthonodban vagy munkahelyeden a fűtési szezonban alacsony a páratartalom a száraz levegő bőrödet is könnyen kiszárítja és az a mélyebben levő tartalékokból próbál meg nedvességhez jutni. Ilyenkor nagyon hasznos lehet a párásítás is, hogy megelőzd bőröd vízveszteségét. Egy párásító készülék használatával szabályozni tudod a levegő ideális páratartalmát.

Pinterest