A testmasszázs indikátorai

2024.02.06
A testmasszázs indikátorai

Rohanós mindennapjaidban bizony eléggé megviselt lesz a tested és a lelked egyaránt. Határidők, megbeszélések, kötelezettségek, tennivalók és egy rakás olyan dolog, amelyet észben kell tartani – "színesítik" meg a szürke hétköznapokat. Ezek mind-mind stresszfaktorok, és a test minden esetben jelez! Halld meg szavát, és ha úgy érzed, hogy megelőznéd a bajt, és tennél valamit magadért, akkor menj el masszázsra. Ez akkor is vonatkozik Rád, ha masszőrként olvasod-e sorokat! Masszázs a téli depresszió ellen című cikkünkben már írtunk a téli masszázs előnyeiről, most pedig jöjjenek a masszázs főbb, érezhető indikátorai.

1. Masszázs indikátor: stressz

Egy masszőr olvas a testből, nyitott könyv vagy előtte. Csupán néhány jól irányzott érintést és fogást követően máris érzi, hol vannak bajok, görcsök, terhek. Egy dolog azonban minden élethelyzetben és életkorban jelen van: a stressz maga. Ki jobban, más kevésbé kezeli sikeresen, de jelenléte sajnos örök és állandó. Kérdés az, hogy miként védekezel ellene? Hagyod, hogy eluralkodjon rajtad, vagy a masszázs hatékonyságával feloldod, így előzve meg sok egyéb más kellemetlenséget. Amennyiben az előzőt választod, akkor javasoljuk a Masszázskrém - Citromfű - 1000ml használatát. Frissítő, nyugtató, lazító hatású, citromfű-, olíva-, sárgabarack- és kókuszolajat, valamint árnika kivonatot és aloe vera levet tartalmaz.

2. Masszázs indikátor: mozgásszegény életmód

Napjaink népbetegsége, hogy szó szerint átüljük az életünket. Míg elődeink fizikai munkát végeztek, sokat közlekedtek gyalogosan, addig mi már az autóba vagy a járművekre pattanva jutunk el A-ból B-be. Állóképesség kevés, szinte már egy emeletet is nehéz lépcsőzve megtenni. A sok ülés mellett a sok evés pedig gyorsan túlsúlyhoz, nem kívánt súly- és méretgyarapodáshoz vezethetnek.

Tegyél ezen generációs tünetek ellen. Ha csak néhány megállót kell utaznod, azt tedd meg gyalog, felejtsd el a liftet, ne akarj minden helyen közvetlenül a bejáratnál parkolni. Sok kicsi sokra megy, tegyél minden nap egy kicsit magadért, ha pedig a sok ülés okán hát- vagy derékbántalmak gyötörnek, akkor irány egy jó masszázs! Masszőröd bizonyára alkalmazza majd a Fekete Nadálytő-Rozmaring Masszázskrémet, amely frissítő, hűsítő és izomgörcs lazító hatású, fekete nadálytő kivonattal, rozmaring olajjal, kámforral és mentollal dúsított.

3. Masszázs indikátor: túl nagy megterhelés

A hármas pont a kettes tökéletes ellentéte: sokan végeznek megterhelő fizikai munkát, cipelnek, rakodnak, vagy éppen extrém sokat mozognak, netán sportolók. Az ő izmaik és érzeteik mások, mint a mozgásszegény életmódot folytatóknak, hiszen folyamatosan terhelik testüket, használják izmaikat. Esetükben elég egy rossz mozdulat, és máris kész a baj. Ezt megelőzendő, masszőrhöz menni az ő nekik is indokolt. Masszőrük pedig magas gyógynövény tartalmú masszázskrémet, a Sport Masszázskrémet alkalmazhatja náluk, amely fekete nadálytő kivonatot, rozmaring olajat, kámfort és mentolt tartalmaz.

A masszázs kiváló prevenciós jellegű, érdemes figyelmet fordítani a kezelés mellett a megelőzésre is, hiszen egy masszázshoz nem ok kell, hanem egy jó masszőr!

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem