Jó kifogás sosem rossz - Vendégharcok az év utolsó időpontjaiért

2021.11.22
Jó kifogás sosem rossz- Vendégharcok az év utolsó időpontjaiért

Küszöbön az ünnep és vészesen fogynak a szépségszakemberek időpontjai. Igaz ez a szépségipar valamennyi szolgáltatójára, így a masszőrökre, a kozmetikusokra és a pedikűrösökre is. Kifogásokból nincs hiány, az előre tervezni nem tudó vendégek bizony számtalan kifogással, érzelmi zsarolással és különféle trükkökkel próbálnak az utolsó utáni, illetve sokszor nem is létező időpontokat kicsikarni. Te tudsz nemet mondani? Vagy a bizonytalan helyzet okán inkább túlhajtod magad? Most mondunk pár túlélési tippet, melyek segíthetnek az év végi átgondolt időgazdálkodás megszervezésében, amiről Az idő pénz - Tippek a hirtelen lemondások elkerülésére című cikkünkben is olvashattatok.

Biztos nincs már hely? Nézd meg még egyszer!

Ha azt látod, hogy vészesen fogynak a szabad időpontok, akkor érdemes a social média felületeiden kiírni, hogy mik azok a helyek, amik még betölthetőek. Ezeket kommunikáld Facebook és Insta sztorikban is, hogy valóban minél több emberhez eljusson a híre. Ugyanitt írd ki azt is, hogy ha valaki megbetegszik, legyen szíves 24 órával a kezelés időpontja előtt lemondani azt, így lesz lehetőséged betölteni azt a helyet is.

Várólista

Ciki, nem ciki, de nagyon hasznos vezetni egy ilyet, hiszen bárkinek közbejöhet bármi, ugyanakkor az idő pénz és Te sem akarsz a legnagyobb hajtásban üresben ülni, vagy netalántán emiatt később hazamenni. Írd fel névvel és telefonszámmal azokat, akiknek nem jutott hely, ez Nekik is ad reményt, és Neked is egyfajta plusz lehetőséget. Amennyiben erre nincs időd, akkor írd ki a közösségi felületeidre azt, ha felszabadult egy időpont.

Többet fizetek

A varázsmondattal több vendég próbál élni, de lehet, hogy Te csak kacagsz rajta. Pedig nem mondanak ám butaságot. Ha megteheted, időd és magánéleted engedi, úgy a karácsony előtti és az ünnepi hétvégék lehetnek felárasak is. Hidd el, lesz olyan, aki hajlandó többet rászánni arra, hogy mégis fogadd, hiszen még ez is sokszor egyszerűbb és gyorsabb megoldás, mint mást keresni (aki valószínűleg szintén tele van, és/vagy a saját törzsvendégeinek óhajait részesíti előnyben).

Év végi nyitvatartás

Nagyon fontos, hogy világosan és egyértelműen legyen kifüggesztve az árlistád mellett a nyitvatartási időd is, de ez karácsonykor és a két ünnep között módosulhat. Gondold át még most, hogy szeretnél-e még mondjuk december 23-án is dolgozni? Sőt, akarsz-e a decemberi bronz-, ezüst-, és arany hétvégeken, vagy a két ünnep között dolgozni? Bárhogy is döntesz, kommunikáld minél több helyen. Írd ki a szalonban, a Face és Insta felületeiden posztban, sztoriban, emlékeztesd a telefonon bejelentkezőket szóban és hívd fel a rendszeresen járó kuncsaftok figyelmét is erre.

Sajnos így sem tudsz mindenkinek megfelelni, ám ha minden lehetséges módon igyekszel, azért a többség megértő, elfogadó és közreműködő lesz. Az egészség a legfontosabb, ezért szánj időt magadra, a pihenésre és a feltöltődésre is. Ne feledd, a stílus maga az ember, így lehet nemet mondani, akár a fentiek közül valamelyik pótlehetőség felkínálásával.

Hozzászólások

Nincsenek bejegyzések

Értékelem